9 aprilie 2019

Yeay! Vacanta din nou!

Cam asa am reactionat eu la auzul vestii ca vom primi vouchere de vacanta. Lucrez in invatamant si, incepand cu 2018, primim si noi vouchere de vacanta in valoare de 1450 lei. Mi se pare o suma decenta, care iti poate asigura cateva zile de concediu si relaxare. Inca de la inceput, m-am documentat legat de posibilitatea de a le folosi si cel mai simplu mi se parea sa le folosesc pe o platforma, fiindu-mi destul de greu sa caut in Lista primita de la facultate unitatile care ofera posibilitatea platii cu aceste tichete de vacanta


In plicul cu voucherele primite, am gasit si un mic flyer cu Travelminit. Plata cu tichete de vacanta prin Travelminit mi se pare foarte simpla. Poti face o rezervare online la oferta de cazare care te intereseaza, specifici ca vei plati cu tichete si apoi le trimiti prin posta sau curier la sediul Travelminit din Cluj. 

Si pentru ca anul acesta, am primit din nou vouchere, deja mi-am  planificat urmatoarea vacanta. Vreau sa ajung la Sighisoara, un oras medieval inclus pe lista UNESCO. Dar, pana acolo, merita sa fac o oprire si la Brasov, unde vom sta o noapte la La Maisonnette

La Maisonnette

La Brasov am mai fost, dar revin cu drag de fiecare data. Imi plac stradutele inguste, Biserica Neagra, arhitectura caselor, diferita de cea din Oltenia. De la Brasov, ne vom indrepta spre Sighisoara. Deja am gasit pe Travelminit locul unde voi sta: este Vila Franka din Sighisoara. Ce m-a atras cel mai mult? Pretul foarte bun, recenziile clientilor multumiti si baldachinul. Sa fiu la Sighisoara, la 1 minut de Cetatea Medievala si sa stau intr-o camera cu pat Baldachin este o experienta interesanta. 

Vila Franka, Sighisoara
Am inceput deja sa fac o lista pe Google Maps cu toate obiectivele de vizitat, asta pentru ca sunt genul acela de turist care planifica totul inainte pentru a sti ca beneficiaza de tot ceea ce ofera zona respectiva: Cetatea Medievala, Muzeul de Istorie, Turnurile, Scara Scolarilor. Nu radeti de inimioarele mele (locuri favorite in lista mea pe Google Maps). 

Lista mea pe Google Maps pentru Sighisoara

Vacanta mea este deja planificata. Voucherele de vacanta ma asteapta. Cel mai simplu si sigur mi se pare sa fac totul pe platforma Travelminit. Iti alegi cazarea dorita, alegi ca platesti prin vouchere si apoi le trimiti lor. Nu duci grija tichetelor. 


Asa arata formularul cand faci rezervarea. Trebuie sa bifezi casuta As dori sa platesc cu tichete. Este foarte simplu. Daca trimiti tichetele prin curier, trebuie sa treci numarul rezervarii pe plic si, in plus, ai si un numar de telefon de la Travelminit pentru a suna in cazul in care vrei sa afli daca au ajuns tichetele: 0364-431-800. 

Mi se pare un lucru foarte bun ca dau aceste vouchere pentru ca incurajeaza turismul romanesc. Sincer, nu stiu daca mergeam in vacanta anul trecut fara vouchere. In plus, 1450 lei sunt suficienti pentru 6-7 zile de vacanta, daca iti iei doar cazare. Ca idee, camera cu Baldachin de la Villa Franka este 210 lei, la care poti adauga micul dejun 23 lei, ambele putand fi platite cu tichetele. 

Mie nu imi place sa stau mai mult de 3 nopti intr-un loc, asa ca voucherele imi permit sa stau in mai multe locuri. Anul acesta, vom sta o noapte la La Maisonnette in Brasov, 3 nopti la Sighisoara, iar la intoarcere o luam pe Sibiu. Am cautat pe Travelminit si pot sta inca 2 nopti la Huet Residence. 

Traseul meu 

Cam asa arata vacanta mea de o saptamana doar cu vouchere de vacanta: Craiova - Brasov ( 1 noapte La Maisonnette) - Sighisoara (3 nopti la Vila Franka) - Sibiu (2 nopti Huet Residence) - Craiova. 

Eu platesc doar cazarea in vacanta pentru ca nu imi place sa mananc intr-un singur loc, imi place sa ma misc si sa incerc mai multe restaurante. Dar micul dejun este binevenit, imi da forta pentru vizitatul obiectivelor turistice. 

Sunt sigura ca aceasta calatorie imi va incarca bateriile care imi sunt necesare in activitatea de la catedra. Ma bucur ca Travelminit usureaza cautarea cazarii, dandu-ti sansa de a compara variantele, de a vedea poze, recenzii.

*** Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019