Prin 2017, discutam cu fosta mea studentă, Alexandra, despre un vis. Ea era voluntar Salvați Copiii, Filiala Dolj, de vreo 4 ani, iar eu făceam acte de voluntariat în cadrul FEAA, organizând un cerc de marketing și coordonând o revistă studențească. În interminabilele noastre discuții filosofice pe Facebook, ea a menționat acest vis - înființarea unui ONG și chiar zisese la un moment dat să facem cercul de marketing asociație.
Recunosc că sunt o fire mai pragmatică și am luat-o ca pe un vis.... mi-ar fi plăcut și mie, dar mi se părea un vis și atât, la momentul respectiv. Ea era anul II master, ultimul an și la Drept, lucra, participa la concursuri și la alte activități extracurriculare.
Timpul a trecut, am participat la Olimpiadă cu o altă studentă, Anca. Și în drumul nostru cu trenul spre București, din vorbă în vorbă, mi-a spus că îi place mult să lucreze cu copiii și că visul ei este să fie educatoare. Neștiind această latură a ei, mi s-au aprins brusc beculețele. I-am povestit și ei de visul Alexandrei și a părut foarte entuziasmată.
Ambele sunt mai mici decât mine, au fost studentele mele, sunt fete energice, entuziaste și cu o mare disciplină a muncii. Asta se întâmpla prin iunie 2018. De atunci, lucrurile au început să se miște, am așteptat să termine și Alexandra și Anca examenele de final de an și la finalul lui iulie, am avut prima întâlnire legată de înființarea unui ONG. Am fost un pic copleșită de multitudinea de pași necesari înființării, dar cu optimismul fetelor, lucrurile au părut mult mai ușoare.
Timpul a trecut, noi ne-am întâlnit tot mai des să punem cărămidă cu cărămidă pentru realizarea acestui vis, astfel că, pe 14 decembrie 2018, visul a devenit realitate. Am reușit să înființăm Asociația Building Hopes, axată pe educație.
Arhiva personala, grafica realizata de Laurentiu Badea - Writer and Graphic Designer |
Este una dintre amintirile de suflet ale mele - prietenia noastră care a mers dincolo de raportul profesor-student.
Arhiva personala, in fata la televiziunea unde am vorbit de ONG |
La împlinirea unui an, mi-ar plăcea să le arăt aprecierea mea oferindu-le un cadou aniversar cu semnificație. Anca și Alexa îmi sunt mai mult decât colege în ONG, îmi sunt ca niște surori mai mici. Cadoul pentru prietenele mele ar fi niște fluturi. Alexa mereu spune că noi suntem oamenii fluturi, acesta fiind și hashtagul nostru pe Instagram si Facebook.
De ce spune Alexa că noi trei suntem oamenii fluturi și ce semnificație au ei pentru noi? În primul rând, logoul nostru este reprezentat de doi oameni care stau față în față, iar chipurile lor sunt aripile unui singur fluture (a se vedea prima poză). Suntem fluturi pentru că ne place să zburăm prin marea de visuri și să le facem realitate. Apoi, Alexa creează mici obiecte, iar de 1 martie ne-a oferit cadou un fluture făcut de ea.
Arhiva personala, fluture creat de Alexa |
Acest limbaj a devenit ceva intern, e ca o emblemă a noastră. Mi-ar plăcea să avem toate trei un astfel de pandantiv pentru a reflecta unitatea noastră, prietenia și aspirațiile comune, unite în visul devenit realitate - Asociația Building Hopes. Îmi și imaginez aniversarea noastră, micul an care va fi trecut peste ONG-ul nostru. Sunt încrezătoare că vom realiza lucruri frumoase pentru că ne completăm într-un mod armonios.
Suntem fluturi care încurajează alți tineri să zboare. Mă bucur că v-am descoperit și că zbor alături de voi! La mulți ani, Alexa și Anca!
Acesta ar fi mesajul meu pentru ele pe 14 decembrie 2019.
***Articol scris pentru Spring SuperBlog