2 octombrie 2018

Îmbrățișează diversitatea

Oamenii sunt diferiți și este foarte bine că este așa. Ar trebui să învățăm cu toții să acceptăm și să respectăm dreptul fiecăruia la propria opinie, propriile gusturi. Acest lucru se aplică și asupra modului în care ne îmbrăcăm. Fiecare individ are o individualitate, iar stereotipurile și prejudecățile nu ar trebui să facă parte din modul nostru de gândire. Nu sunt de acord cu existența codurilor vestimentare, atâta timp cât ne îmbrăcăm în limite ale decenței. Cred în libertatea de a alege. 

Revenind la provocarea lansată de Answear pentru competiția SuperBlog 2018 - Care sunt cele 10 produse nelipsite din garderobă? - aș spune că următoarele, ordinea fiind întâmplătoare:

1. o pereche de blugi, care să se potrivească și la ținute casual, și la ținute office. Pot fi purtați cu topuri, tricouri, cămăși sau sacouri, în funcție de efectul pe care dorim să îl obținem. 

2. o pereche de pantaloni clasici pentru acele momente în care chiar este nevoie de o ținută mai formală. Recunosc că foarte rar am simțit această nevoie, dar este bine să îi ai în garderobă. 

3. tricouri uni (negre sau roșii, în cazul meu). Merg foarte bine la ținutele mai lejere si se pot combina cu un sacou pentru un efect mai sobru. 

4. un sacou/vestă pentru efectul office. 

5. cămașa albă completează ținuta office în acele zile în care e neapărat nevoie să arăți ca ieșit din cutie. Recunosc că nu îmi plac aceste zile, dar ele apar, inevitabil, în viața noastră. Susținerea tezei mele de doctorat întră în această categorie. Se observă din poza de mai jos ținuta formată din pantalon clasic, cămașă albă și vestă. 


6. O eșarfă colorată poate să ajute în diverse ocazii, creând, în același timp, și o stare de bună dispoziție. 
7. Diverse accesorii care să completeze ținuta și să accentueze un anumit stil pe care dorim să îl afișăm. Eu nu port foarte multe accesorii, dar îmi plac brățările din piele ecologică, ceasurile cu o curea colorată, curelele subțiri și cam atât. Sunt adepta stilului minimalist și îmi place să limitez numărul accesoriilor la strictul necesar. 

8. Pantofii sport colorați sunt un must-have pentru mine. Adesea, aleg culoarea roșie pentru că îmi dă energie această culoare. Îmi plac pantofii din colecția New Balance deoarece sunt făcuți dintr-un material moale, blând cu călcâiele mele. Foarte rar găsesc încălțăminte comodă, care să nu mă bată. 

Sursa: Answear

9. Un palton mai lung într-o culoare neutră, potrivit pentru ținute office, dar și casual. 

Sursa: Answear

10. Botine cu multe catarame. Îmi place că sunt confortabile și aleg variante cu un design simplu, ușor bărbătesc, fără toc. Deși sunt scundă, nu îmi place să port încălțăminte cu toc. 

Sursa: Answear
Acesta este stilul meu. Cu siguranță, nu este unic, dar este diferit, prin modul în care, fiecare dintre noi alegem să combinăm diverse elemente, în variate situații. Consider că este important ca mai întâi să îți accepți tu stilul și să porți hainele cu atitudine, aceasta fiind un element care nu trebuie să lipsească din garderoba nimănui. Dacă ar fi să aleg un motto, acesta ar fi: You have to own it, girl!