13 martie 2018

Te iubesc în fiecare secundă

Am sunat-o pe mama. La început, i-am auzit glasul îngrijorat, mirată că o sun. Se obișnuise cu mine, un burlac la peste 40 de ani, care lucrează 14-15 ore zilnic la propria firmă. Nu aveam timp să mănânc, să socializez, să fac ceea ce îmi place. Am realizat că timpul trece și nu se mai întoarce, indiferent de cât muncesc sau câți bani câștig. Te poți înșela pe tine, dar nu și timpul. El îți râde nemilos din spatele oglinzii. 

Mama întreabă cald: S-a întâmplat ceva, dragule? Te simți bine? 
În momentul acela, am realizat că nu o mai sunasem și vizitasem de câteva luni și ea asocia acest gest normal cu o catastrofă în cazul meu. I-am răspuns cu vocea sugrumată de emoție: Îți mulțumesc pentru că mi-ai dat aripi când am fost mic, pentru grija cu care m-ai crescut, pentru că am avut hrană, un adăpost, căldură sufletească și mi-ai acceptat toate năzbâtiile adolescentine. Îți sunt recunoscător pentru toate acestea și...

Mama: Dragul meu, știu, nu trebuie să îmi mulțumești. 
Eu: Mamă, știu că știi, dar vreau să auzi, vreau să mă aud, vreau să știi că nu m-am pierdut și nu am uitat. Și mai vreau să îți spun că te iubesc în fiecare secundă în care respir. 

În momentul acela, mama îmi spune că mă sună în câteva minute, deoarece e cineva la ușă. Erau cei de la Interflora Romania, o florărie online care oferă livrări flori la domiciliu. 


Telefonul sună și aud glasul emoționat al mamei: Cu ce ocazie am primit flori la domiciliu? Nu am mai primit flori cadou de multă vreme. 

Am zâmbit și i-am spus că nu am nevoie de o ocazie specială ca să îi fac o bucurie femeii căreia îi datorez totul. Ar fi trebuit să o fac mai des, dar m-am lăsat purtat de timp și am realizat un pic cam târziu că timpul trece și nu suntem eterni. Trebuie să le arătăm celor dragi că îi apreciem, că ținem la ei atunci când îi avem alături. 


Ne-am luat la revedere, cu promisiunea că ne vom revedea curând. Bucuria pe care i-am făcut-o mamei s-a răsfrânt ca un bumerang și asupra mea. Primim ceea ce oferim. Am apelat la o florărie cu experiență în livrarea de flori la nivel internațional, deoarece am vrut ca mama să simtă cât de importantă este pentru mine. Nu este suficient să ținem la cineva, trebuie să îi și spunem și, mai ales, să îi arătăm prin gesturi concrete și pline de tandrețe.  

La câteva sute de kilometri, o mamă strânge puternic în brațe buchetul de flori și inspiră puternic parfumul delicat al acestora. Își dorește să mai fie din nou tânără și să îi citească povești dragului ei băiat. Timpul a trecut, dar ea nu regretă. Este mândră de băiatul ei, iar aceste flori i-au adus o bucurie mai mare decât s-ar fi așteptat. Nu sunt simple flori, sunt un simbol al iubirii și respectului pe care cineva ți-l poartă, iar acest lucru este de neprețuit. 

***Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017