11 februarie 2018

Activitati de liceana

Cu acest articol am acceptat provocarea de a susține Urban Up!, un proiect inițiat de Asociația De-a Arhitectura, care le oferă elevilor de liceu o bună oportunitate de a-și cunoaște orașul. Proiectul a fost derulat în anul 2017 în cadrul programului „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”. Totodată, pot fi organizate ateliere și în 2018, fie în licee, în săptămâna Școala Altfel, fie ca activități ale Clubului De-A Arhitectura. Detalii găsiți pe http://www.de-a-arhitectura.ro.


Tu ce faceai cand erai adolescent? Ma bucur ca am ocazia, prin aceasta provocare, sa imi aduc aminte ce faceam pe vremea liceului. In primul, rand, trebuie sa precizez ca am facut liceul intr-un oras cu vreo 20 de mii de locuitori, unde cinematograful a mai functionat doar o perioada scurta, pentru a difuza niste filme romanesti, in parteneriat cu liceul. 

Iubeam sa citesc si mai tarziu, am realizat ca ador si filmele. Mi-ar fi placut sa merg la cinematograf, dar nu aveam unde, insa, de cate ori s-a dat vreun film, am mers cu drag. Imi aduc aminte si acum de vizionarea filmului Ion, impreuna de colegii mei din liceu. 

De citit, citeam acasa cartile din biblioteca tatalui meu, imi comandam de pe internet altele noi, imprumutam de la colegi sau profesori si mergeam si la biblioteca oraseneasca. Aveam si o revista a liceului, la care imi placea sa scriu, ca de altfel si sa dezbat probleme existentiale la colt de strada cu cea mai buna prietena si colega a mea. Ce vremuri!


Mi-ar fi placut ca in oras sa existe un cinematograf mai bine dezvoltat, sali pentru tineri, unde sa putem organiza diverse activitati, un radio al liceului. In general, orasele mici sunt vaduvite de o viata sociala activa pentru tineri. Sunt mandra, totusi, sa fiu absolventa unui liceu dintr-un oras mic. Am ajuns, astazi, cadru didactic la universitate si incerc sa ii motivez pe studenti sa se implice cat mai mult in activitati de voluntariat si extracurriculare.