2 iunie 2017

Platforme online de engleza! Asa NU!

Va recomandam intr-un articol anterior ca este bine sa inveti engleza la orice varsta si va incurajam sa vorbiti mereu, sa exersati si sa aveti incredere in voi. In articol, a trebuit sa testez platforma English for all, pentru a scrie un articol pentru SuperBlog. Recunosc ca prima impresie a fost ok, dar, acum am ocazia sa testez pentru un an platforma, deoarece tanara de acolo, absolventa ASE in engleza, ne-a oferit ca premiu un curs basic sau unul upperintermediate. Dupa ce ne-a recomandat sa nu alegem upperintermediate ca e super greu, am trimis, totusi, optiunea ca pe acesta il vreau, deoarece ma descurc foarte bine la engleza, in special la cea economica, deci poate mai am scapari gramaticale pe ici pe colo. 

Am testat 4 zile, dar sunt dezamagita, din mai multe motive:

1. exercitii foarte simple pentru acest nivel
2. exercitii de rutina sau de umplutura
3. lipsa de creativitate in formularea exercitiilor
4. exercitii tipice (repetitive) unui sistem clasic si invechit, chiar daca este online
5. am pus punct la finalul unei fraze si mi-a bifat fraza ca gresita. 
6. dupa faza de sus, am zis sa ii mai dau o sansa, desi a trebuit sa rescriu toate variantele corecte, pt ca platforma nu tine minte ca ai stiut si trebuie sa o iei de la capat, ca sa poti trece mai departe. 

7. incurajeaza scrierea repetitiva a acelorasi cuvinte

8. platforma este foarte usoara, nu reuseste sa capteze interesul

9. platforma nu este provocatoare si user friendly

In concluzie, exercitii plictisitoare, platforma facila, dar anosta. 
Va recomand sa va documentati inainte sa platiti un asemenea curs. Daca e gratuit, puteti sa il faceti. Recunosc ca eu nu il mai pot folosi nici gratuit, pentru ca mi se pare foarte plictisitor. Am facut cursuri prin corespondenta si erau foarte provocatoare. 

Pacat ca o persoana tanara, cu atata potential, nu poate implementa niste cursuri mai creative. Posibil sa fie mai bune pentru cineva care nu stie deloc engleza, nu stiu. Dar ii urez succes Petrutei, ii multumesc pentru sansa testarii acestui curs si sper sa devina challenging intr-o zi! 

Pana atunci, dragi cititori, va recomand sa cautati provocare si creativitate in ceea ce faceti! You can do it! 


Asociatia Eu si Endometrioza

Proiectul Eu si Endometrioza este initiat de Clarisa Iordache din Constanta, pentru a veni in sprijinul femeilor afectate de endometrioza. Pe site-ul eusiendometrioza.ro, dar si pe pagina de Facebook a ONG-ului, gasiti informatii de la medici specialisti, interviuri cu persoane afectate, dar si despre cadrul legislativ din alte tari europene. 

Am cunoscut-o pe Clarisa la Gala SuperBlog si ii doresc multa sanatate, energie si putere sa schimbe ceva si in Romania. Putem incepe prin a da share, like paginii ei, astfel incat, tot mai multa lume sa afle despre aceasta afectiune, care este dificil de diagnosticat. 

In plus, multe femei au, pe langa probleme fizice, si probleme de ordin afectiv, avand nevoie de sprijinul unui psiholog, dar si intelegere din partea angajatorului, pentru perioada in care aceste femei se confrunta cu simptome severe. 

Obiectivele acestui ONG sunt: educarea, informarea, ajutorul, suportul si organizarea de evenimente pentru popularizare. 


Share if you care!