3 aprilie 2018

Transport gratuit si extrareducere - ultima zi

Transport gratuit si extrareducere - ultima zi


Big Mama și vânătoarea de prepelițe

-Robert, îți faci curățenie astăzi în cameră? întreb pentru a zecea oară. Din dormitor, niciun răspuns, doar râsete și împușcături. Bag capul pe ușă și Robert îmi spune: 
-Imediat, mamă, sunt la vânătoare de prepelițe. Așa mergeau înainte bărbații la vânătoare și nu le zicea nimeni nimic. 

-OK, OK, îi spun, dar aduceau și de-ale gurii, nu vânau prepelițe digitale. Nu vrei tu să schimbăm locurile? Dacă îți depășesc scorul actual, faci curățenie, speli vasele și faci clătite, pe care mi le aduci la pat. 

Robert izbucnește într-un râs de nestăvilit și îmi spune pe un ton compătimitor: 
- Dar tu nu te joci, nu știi să te joci.

Noul joc Prepelix Pano


-Mai vedem noi, îi spun și încep să îmi fac cont pentru a mă juca noul joc Prepelix Pano


Cine m-ar fi văzut că joc un joc copii, nu și-ar fi crezut ochilor. Ce nu știa Robert era că, pe la începutul anilor 2000, eu eram dependentă de distracție, iar una dintre pasiunile mele era vânătoarea digitală de prepelițe. Pe atunci, jucam jocul pe un calculator devenit astăzi piesă de muzeu. Acum, e un joc mobil care este mult mai fluid, se mișcă mai repede și grafica este mult îmbunătățită. Mi se pare mai provocator, cu mai multe funcții, iar scorul celor din top 100 te face să joci și mai mult, în speranța că îi vei depăși. 

A durat câteva minute până mi-am intrat în ritm, am mai împușcat din greșeală câte un melc și mi-au zburat punctele, dar mi-am revenit repede. L-am înțeles pe Robert, e mult mai distractiv jocul decât curățenia. M-am uitat pe scoruri și am văzut că el era pe locul 5. Eram hotărâtă să îl depășesc și să câștig pariul. 

Îmi place că jocul nu este dificil, te face să te relaxezi (dacă nu vrei să câștigi un pariu în care miza este curățenia), să uiți de griji. Te binedispune, dar, în același timp, te ajută să dezvolți niște abilități. Nu, nu cele de vânător iscusit! Ți se dezvoltă atenția, capacitatea de sincronizare, gândirea, memoria, reflexele, capacitatea analitică. Recunosc că și părinții mei mă certau când mă jucam vreun joc video, dar cred că o bună comunicare sau chiar un astfel de pariu în care să schimbăm rolurile, i-ar fi ajutat să se relaxeze și să privească lucrurile mai degajat. 


Eram hotărâtă să joc Prepelix Pano de acum înainte, măcar ca o provocare pentru fiul meu. Îl văd că bagă capul pe ușă și mă întreabă timid: 

-Mamă, tu ești în tabela de scor cu Big Mama? 
-Da, îi zic râzând. De ce? 
-Pentru că l-ai depășit cu mult și pe ăla de pe primul loc. Cred că poți să te oprești acum. Mă duc să îți fac niște clătite, îmi spune Robert trist. 

Jocul are o bună imersiune și mă jucasem cu atâta pasiune și nostalgie, încât uitasem să mai verific scorul. Nu m-am putut abține să nu râd văzând mutra bosumflată a lui Roby:
-Mergem împreună la clătite. Îți voi povesti și ție de prepelițele anului 2000.
-Ce vrei să spui? Să nu îmi zici că te jucai și tu când erai mică. 

Am coborât amândoi la bucătărie și am avut o duminică minunată: o masă delicioasă, un joc incitant și o mai bună comunicare cu fiul meu. I-am povestit câteva trucuri și mi-a promis că va face mereu curățenie înainte să se apuce de joacă. Mi-a mulțumit pentru că sunt o mamă cool, cum doar generația Z poate să se exprime și mi-a adus un mare zâmbet pe chip. 

***Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018