20 decembrie 2016

Mai greu, mai usor? Cine stie?

Magazinul online  www.cattitude.ro  – Cattitude si Agentia de Marketing Creative Wings m-au provocat sa răspund la întrebarea: Este mai greu sau mai ușor sa crești un animal de companie astăzi, decât în urma cu 15 ani?

Răspunsul meu este da, deși depinde de mai multi factori:

1. Ai acces pe internet și în social media la diverse surse de informare privind modul de creștere a unui animalut, la modul de tratare, la nevoile si dorintele lui, dar și ale tale, cu privire la el
2. Ai mai multe magazine specializate
3. Cabinetele veterinare sunt mai multe
4. Ai grupuri pe Facebook sau Google+ unde poti intreba diverse persoane despre animalutul tau sau poti adopta unul. Sunt foarte multe astfel de grupuri. 

De asta este mai usor. Pe de alta parte, insa, depinde de fiecare individ in parte, iar un specialist in animale de companie (magazin online, medic veterinar) trebuie sa stie asta si sa adapteze oferta si serviciile la profilul stapanului. De exemplu, eu. Acum 15 ani, locuiam cu parintii, stateam la casa si avem ograda, asa ca animalele aveau destul loc si libertate sa se manifeste. 

Astazi, locuiesc in propriul apartament, foarte micut si, la un moment dat, un pisic a aparut in viata mea. 5 zile am tot cautat pe net si m-am speriat. M-am simtit coplesita. Il salvasem intr-o noapte furtunoasa de la moarte si pe masura ce citeam, mi se parea ca trebuie sa schimb tot apartamentul. Am niste flori, care se pare ca sunt otravitoare. Pana la urma, m-am speriat atat de rau ca va muri otravit sau mai stiu eu ce, incat nu mai dormeam si i-am cautat un stapan iubitor. Am gasit dar si acum, la 6 luni, imi e dor de el, desi am stat impreuna doar 5 zile. 


Daca regret? Nu stiu, acum e la casa, sper ca e mai fericit si mai liber decat intr-un apartament cat o cutie de chibrituri. 
Insa cred ca trebuie sa apelezi la un specialist, care sa te ajute cu raspunsuri la temerile tale. 

Iubiti animalele si cautati grupuri pe Facebook. Sunt o multime de suflete abandonate. Si informati-va cu privirea la cresterea lor! Nu actionati din impuls. E normal sa iti fie teama, e un alt membru al familiei.