25 octombrie 2016

Buchetul magic

Ne mutasem, recent, în București ... pentru noul meu job. Am determinat-o sa renunțe la al ei, pentru mine. Apoi, au trecut lunile reci de iarnă și relația a părut să meargă un pic mai bine. După 10 ani, în care nu am stat despărțiți mai mult de o zi, a venit și vestea care nu i-a picat bine: eram trimis de companie în Milano, la sediul central al firmei, pentru o perioadă de cel puțin 6 luni. 

Nu a zis nimic, iar ziua plecării a venit destul de repede. 

După ce am ajuns la Milano, am început să vorbim din ce în ce mai rar la telefon, pentru că simțeam că este furioasă pe mine: lipsa unui loc de muncă o făcea și mai tristă, prieteni nu avea în București, cu excepția mea, iar eu plecasem. 

Voiam să o fac fericită și nu știam cum. Șefa mea m-a văzut abătut și mi-a spus pe un ton sarcastic, care dovedea că mă auzise vorbind la telefon și mai înțelegea și limba română: Voi acolo, în România, nu aveți flori? S-or fi schimbat vremurile, dar florile sunt încărcate de magie și astăzi! 

Un pic mai optimist, am căutat o florărie online în București. M-au atras câteva aranjamente florale și mi-au creat o impresie extraordinară mesajele descriptive ale fiecărui buchet de flori. Asta dovedește pasiune, creativitate, atenție la detalii. Ei zic că garantează zâmbetele, oare așa o fi?  Să vedem!


Lucrez într-un departament de creație la o agenție publicitară și mă uimește partea de copywriting a site-ului, care te incită la a face surprize:

Pentru că exact așa mă simt, aș vrea să îmi trimit sufletul la București și doar trupul să rămână la Milano ... Comand balonul cu vise, visuri și zâmbete ... oare garantează zâmbete pentru toate părțile implicate?


Dau comanda și ... începe așteptarea! 

.... La București:
Mia își dorise întotdeauna să lucreze cu copiii, așa că oferta primită din partea unei școli pentru copiii de etnie rromă a bucurat-o foarte mult. Astăzi este o zi importantă, va merge la școală să îi vadă pe copii și să se acomodeze. Cineva o tot sună insistent, îi dă ocupat, dar până la urmă răspunde. Înțelege că are un colet, dar, grăbită, întreabă dacă se poate să îi fie adus la școală. Curierul amabil acceptă.

După câteva ore, Mia era în clasă cu copiii rromi și directoarea școlii. Ea era super încântată de micuții care o scrutau curioși cu privirea, singurul motiv de tristețe era că nu mai avea cu cine împărtăși bucuria, atunci când deschidea ușa apartamentului. 

Ușa de la clasă era deschisă și toți copilașii încep să râdă în timp ce Mia și directoarea voiau să le capteze atenția. În cele din urmă, realizează că pe hol se află un domn cu un aranjament floral de-a dreptul impresionant. 

Directoarea profită de momentul de bucurie al copiilor, pe care de prea puține ori îi văzuse așa veseli, și îl roagă pe curier să intre. Acesta spune că se cam grăbește și că are un buchet de flori pentru doamna Mia Petrescu. 
Mia se îmbujorează toată, pentru că nu era ziua ei și nu știa pe nimeni în București. Curierul îi zice: Dl care v-a trimis buchetul ne-a rugat să vă facem o poză cu Balonul Visător. Vă deranjează? 

Copiii se adună repede în jurul Miei și răspund în locul ei că vor să facă poză și ei. Curierul îi face o poză Miei, cu Balonul Visător în brațe și copilașii rromi adunați în jurul ei. 

....
Acasă, Mia citește visătoare și cu zâmbetul în ochi și pe buze mesajul din balonul visător: Mi-e dor de noi! Ziua ei a fost minunată, de la copilașii care au îndrăgit-o imediat până la imaginea lui comandând flori pentru ea, de la 1793 km depărtare.

....
La Milano, Robert își verifică e-mailurile și îl deschide, bucuros, pe cel care îi confirmă primirea buchetului de flori de către doamna Mia Petrescu și îi trimit și poza solicitată. 

Dă click pe poză, cu emoție, și rămâne surprins să o vadă pe Mia înconjurată de atâția copii. Știa că vrea să lucreze în învățământ, dar nu îi spusese nimic. Și, desigur, Balonul Visător împarte magie în jur, așa cum îi zisese șefa lui. 
Un sms îl dezmeticește din reverie. Este Mia: Îți place poza? :) Weekendul ăsta ajung la Milano! Și mie mi-e dor de noi ...

....
În casa sărăcăcioasă, o fetiță de etnie rromă o bate la cap pe mama ei, foarte entuziasmată că are o nouă profesoară și că vrea și ea să devină profesoară când va fi mare ... și vrea și ea ca un băiat să îi aducă un balon cu flori ... Mama ei zâmbește și o sărută de noapte bună. 

...
Curierul le povestește fetelor din echipă toată întâmplarea și realizează, cu toții, că gesturile mici contează: cineva, undeva, se bucură și continuă să facă ziua mai bună și altora. În fond, Balonul Visător nu este doar un buchet de flori, este un simbol care dovedește că magia există și trebuie doar să o lăsăm să intre în viața noastră!Articol scris pentru SuperBlog 2016