9 octombrie 2016

Let's help the heroes!

Sunt furioasă ... pe mine, dar și pe cei care încearcă să transforme o idee bună într-un rea sau, mai rău, una de care se râde. Am o companie mică, dar cred că, fiecare dintre noi putem face un bine comunității în care trăim. Am decis să aloc un buget important unei campanii de responsabilitate socială, axată pe investirea într-un centru care să ofere suport persoanelor bolnave de cancer. În primul rând, suport psihologic, organizarea unor sesiuni de terapie de grup, în care să aibă posibilitatea să comunice cu cei care trec prin aceleași momente ca ei. 
Am demarat pași importanți în acest sens și am redactat un raport anual de CSR (corporate social responsibility) în limba română și, cu ajutorul câtorva angajați din firmă, am reușit să îl traduc și în limba engleză, în speranța că voi găsi un partener care să mă ajute să punem bazele unui centru mai mare. Numai că traducerea nu a fost una profesionistă, iar termenii medicali nu au fost traduși foarte bine. În media, s-a iscat o adevărată isterie, în care eu și compania mea eram fraierii, iar ideea mea nici nu mai conta. 

 Traduceri medicale

Nu m-am dat bătută, deoarece cred în visul meu. Am apelat la Agenția de traduceri Swiss Solutions pentru realizarea unei traduceri medicale profesioniste. 

Înainte să merg la ei, am dat o raită pe site-ul lor și m-am convins că sunt profesioniști. Cu ajutorul lor, am reușit! Acum am un raport CSR tradus în mod profesionist și deja am primul partener din Italia. Reprezentantul unei companii distribuitoare de aparatură medicală a citit raportul meu și a rămas impresionat. M-a invitat în Milano (acolo este sediul central) pentru a pune la punct anumite detalii ale colaborării noastre. 
...............

Milano, octombrie 2016

Aștept să intru în biroul domnului director, în timp ce inima mea bate atât de tare, încât aproape că o acopăr pe secretara care îmi spune să intru. În fața mea, nu se află omul solid și impunător pe care mă așteptam să îl văd, ci un bărbat simplu, cu niște ochi foarte triști, atât de triști încât nu știu ce să spun.

Știți de ce am acceptat atât de repede să vă fiu partener? mă întreabă pe un ton cald. 

Dau din cap că nu, fiind încă gâtuită de emoție și îmi spune că, recent, sora lui a murit de cancer și, mai rea decât boala, era depresia, singurătatea în boală, sentimentul că toți cei sănătoși îi erau dușmani, pentru că ei aveau să trăiască și ea nu. 
Simt că mă sufoc, pentru că, undeva în subconștient, amintirile ascunse se revoltă și ies la suprafață și îmi apar în față bunica, pe care o știu doar din poze, vărul meu și încep să plâng ... nu mai sunt un erou.... sunt un om cu gene proaste.
....................
Astăzi este inaugurarea centrului de sprijin pentru cei afectați de cancer (bolnavi, dar și familie) și foarte mulți voluntari au venit să împartă îmbrățișări și zâmbete. 
Swiss Solutions a contribuit la acest vis și îmi dau seama că eroul este acel bolnav, care luptă, zâmbește și îmbrățișează. 

Dacă poți, fii un erou pentru cei care au nevoie! 

Articolul este dedicat bunicii mele și vărului meu, care astăzi nu mai sunt aici. Îmi doresc să existe mai multe astfel de centre, care să ajute persoanele, care au nevoie de suport pe durata acestei lupte. 
 
*** Articol scris pentru SuperBlog 2016