14 martie 2021

One step from Ambition to Success

Îmi place să cred că de la ambiție (Ambition) la succes (Success) este doar un pas, cu alte cuvinte, dacă îți pui mintea la contribuție și cauți soluții, e foarte probabil să ai succes în ceea ce ți-ai propus.

Acum 3 ani și jumătate, am devenit vegani și nu a fost deloc ușor. Carnea și lactatele nu au fost așa o problemă, dar să faci dulciuri fără lapte și ouă e destul de complicat. De găsit să le cumperi gata făcute e și mai greu, așa că a trebuit să devenim creativi și să reconsiderăm vechile rețete, încercând să le adaptăm. 

Cei pasionați de gătit știu că laptele și ouăle au nu numai rolul de a conferi un gust preparatului, ci și pentru a lega elementele, a contribui la modul de coacere, etc. De aici și dificultatea găsirii unor înlocuitori sau unor combinații de produse care să asigure gustul bun și un efect vizual plăcut al desertului. 

Pe lângă ingredientele potrivite, este nevoie și de ustensile care să asigure efectul dorit. În magazinul online Dajar, am descoperit produsele de la Ambition Romania care îmi oferă exact ceea ce am nevoie pentru a realiza deserturile vegane preferate.

Sursa foto: Dajar Romania

Îmi place să fac brioșe pentru că sunt ușor de făcut, dar am avut ceva dificultăți pentru că se prindeau mereu de tava pe care eu o aveam. Am realizat că am nevoie de o tavă neaderentă de calitate superioară, cum este și cea din poza de mai sus. În plus, e o tavă mare pentru 12 brioșe (unii le zic muffins sau cupcakes). Acum nu se mai prinde, brioșele au o formă uniformă și nu trebuie să mă mai chinui să le scot din forme din cauză că s-au lipit. 

Sursa foto: Dajar Romania


Forma de prăjituri din silicon și sticlă este potrivită pentru prăjituri deoarece siliconul asigură o coacere potrivită, desertul nu se prinde, iar sticla de la bază este detașabilă, deci se poate curăța foarte ușor. Îmi plac foarte mult accesoriile care îți fac viața mai ușoară în bucătărie. Mai puțin haos, mai mult timp petrecut alături de cei dragi, savurând o prăjitură cu fructe sau niște brioșe vegane lângă o cană de cafea aburindă. 

În final, vreau să vă dau rețeta pentru 12 brioșe vegane sau de post dacă preferați, având în vedere că intrăm în postul Paștelui. Este rețeta la ca care am ajuns după mai multe încercări în acești ani de când sunt vegană. 

Ingrediente: 350 g făină integrală sau albă (prefer un amestec), 300 ml lapte soia sau alt lapte vegetal, 5-6 lingurițe zahăr brun, 1 pliculeț praf copt, 1 linguriță cacao, 2 linguri ulei măsline. Pentru umplutură, puteți folosi stafide, merișoare, fulgi ciocolată, fructe de pădure. Se amestecă toate foarte bine, compoziția să fie potrivită, să nu fie nici prea lichidă, nici prea groasă, să stea în lingură, să nu curgă. Apoi se tooarnă în formele de brioșe și se dau la copt cam 15 minute sau până trec testul scobitorii. 

La final, dacă aveți ciocolată amară (vegană/de post), o puteți topi și obține niște brioșe glazurate. 

Sursa foto: Poză personală

Cheia unui desert reușit este să ai ingrediente și accesoriile potrivite. O tavă bună face toată diferența. 

***Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut? Spune-mi! Imi vei face ziua mai buna.
Nu ti-a placut? Spune-mi! Poate voi imbunatati ceva.
Multumesc! Zambeste! Astazi e o zi frumoasa! :)