29 martie 2020

Un cadou potrivit

Căutam un cadou pentru prietena mea care este fascinată de zodii și de cristaloterapie. Am dat de un site unde poți alege aceste cristale, plecând de la fiecare zodie în parte. După ce am ales pentru ea un minunat set de cristale terapeutice, m-am orientat și către zodia mea, zodia Capricorn


Prietena mea meditează și face și Yoga și știu că mereu îmi poveste despre chakre și modul în care acestea se activează și echilibrează. Eram sigură că îi vor plăcea. În plus, fiecare chakră e gravată pe un tip diferit de cristal. 

Eram curioasă să văd ce găsesc și pentru mine. Îmi aduc aminte că, pe când aveam vreo 10-12 ani, am cumpărat din banii de buzunar o piatră semiprețioasă numită ochi de pisică. Nu mai știu de unde am luat-o și în ce context, dar m-a fascinat forma și culoarea ei, nu atât semnificația. Pentru mine, valoarea estetică este foarte importantă și, totodată, te poți bucura de aflarea unor informații noi, dintr-un domeniu esoteric. 

M-a atras un pandantiv cu 5 cristale specifice zodiei Capricorn (onix, ametist, aventurin, lapis lazuli și cuarț fumuriu) și cu bumbi de argint. 


Onixul este cunoscut pentru proprietățile de echilibrare emoțională și de protecție a celui care îl poartă. Cuarțul fumuriu purifică de energiile negative, lapis lazuli are o culoare albastră foarte atrăgătoare și este cunoscută pentru proprietățile de vindecare și eliberare de stres. Violetul ametistului aduce iubire în viața ta, existând și o legendă cu fecioara Amethyst. Zeita Diana ar fi salvat-o de furia zeului Bachus și a transformat-o într-o statuie de cristal, iar zeul a turnat o cupă de vin peste ea, de unde și frumoasa culoare violet. Toate cristalele au povești minunate în spatele lor și doar asta te poate încărca pozitiv. Aventurinul impresionează prin culoarea lui verde, fiind un cristal cu multe proprietăți: aduce norocul, apără de boli și stimulează inspirația și creativitatea. 

***Articol scris pentru SuperBlog