28 noiembrie 2020

Productivitatea ta pleacă de la scaunul pe care stai

Mulți dintre noi nu realizează că productivitatea muncii noastre ține de mulți factori, printre care și scaunul pe care îl folosim atunci când lucrăm. Pentru cei care lucrează de acasă, alegerea scaunului este foarte importantă. 

Ce am învățat eu din experiență și greșelile pe care trebuie să le eviți când cumperi un scaun

1. În primul rând, nu alege în funcție de preț. Am făcut această greșeală și nu e cel mai bun criteriu. Nu spune nimeni că nu trebuie să alegi un produs cu un raport preț-calitate bun, dar renunță la ideea de a alege cel mai mic preț. 

2. Nu subestima importanța scaunului pe care stai. Deși ar trebui să petrecem mai mult timp mișcându-ne, realitatea este că majoritatea stăm foarte mult la birou pentru a lucra. Deci, dacă petreci cel puțin 8 ore la birou, ia în calcul următoarele criterii de funcționalitate ale scaunului tău: 

Scaun directorial
  • Spătarul trebuie să fie suficient de înalt pentru a-ți susține spatele. Aici am greșit eu. Am luat scaune cu spătare mici și am avut dureri serioase la nivelul umerilor. 
  • Șezutul trebuie să fie destul de gros. Dacă e prea subțire, te va durea fundul și chiar dacă nu sună prea delicat, asta e realitatea. Vei sta 8 ore în fața calculatorului pentru a lucra și productivitatea ta va avea de suferit dacă te sucești tot timpul sau chiar ai dureri. Știu ce spun, am trăit-o și nu cred că sunt singura. 
  • Roți antiderapante pentru a proteja podeaua. Știu că nu e primul lucru la care să îți fugă mintea, dar trebuie să ai grijă și la podea. Baza mobilă ajută la o deplasare ușoară, deoarece un scaun bun este și mai solid, deci mai greu. 
  • Când lucrezi, poate nu folosești atât de mult funcția recliner, dar sunt sigură că stai pe scaunul de acasă și atunci când privești un film, citești o carte sau comunici cu prietenii online sau ca mine, poate obișnuiești să mai joci și câte un joc video. 
Scaun gaming
  • suportul lombar este și el important. Poate dacă ai 20 de ani, nu știi încă despre vorbesc. Eu am vreo 35 și am realizat că, după ce stau mult timp pe scaun, mă doare spatele în zona lombară. Acesta e un motiv care trebuie să te facă să înțelegi că scaunul pe care petreci destul de mult timp este foarte important pentru sănătatea ta, starea de bine și productivitatea muncii tale. 
  • cotierele asigură un suport important pentru brațele tale. Deși majoritatea scaunelor au cotiere, e important ca acestea să fie confortabile. Eu am pățit o chestie ciudată acum câțiva ani. Am stat așa de mult cu mâna pe o cotieră proastă de plastic tare încât am dezvoltat o problemă la braț. Deci, cotierele trebuie să fie tapițate sau să fie dintr-un material moale și plăcut. 

Accesoriile pentru casă - un alt ingredient pentru creșterea productivității

Pe lângă un scaun confortabil, e important să ai și niște accesorii drăguțe care să creeze un spațiu propice lucrului și să îți crească energia. Adesea, ignorăm micile detalii, dar am învățat că ele fac diferența. 

Un tablou în stilul preferat și o statuetă decorativă pentru birou pot ajuta la crearea unei atmosfere plăcute. Mie îmi plac tablourile scandinave, în culori neutre, care au un mesaj pozitiv. Îmi crește energia și lucrez mai cu spor. Fie vorba între noi, am acasă mesaje motivaționale și inspiraționale în multe locuri (oglinda din dormitor, ușa de la ieșire). Cred că e important să încercăm să fim fericiți în viață și, uneori, e nevoie doar de câteva detalii potrivite și inspirate. 

Tablou Bonami

Pentru birou, aș alege o bufniță din ceramică. Nu știu de ce, dar mă atrag aceste păsări. Nu cred să aibă legătură cu numele meu de familie (Puiu)? Sau are? :) Glumesc. Nu știu dacă știți, dar bufnița este văzută în cultura chineză ca un simbol al prosperității, iar principiile de design interior feng shui consideră bufnița un semn al norocului. 
Decoratiune ceramica
Trecând peste aceste aspecte, e simpatică, nu-i așa? Eu am și una din lemn, cu fular de Crăciun, pe care nu am mai pus-o în cutia cu decorațiuni și am lăsat-o tot anul pe birou. De câte ori o văd, mă binedispune.  

Buha mea de Crăciun mi-a furat scaunul de gaming

Indiferent ce alegi, pune preț pe calitate și pe confort. Scaunul pe care stai și câteva accesorii drăguțe te pot ajuta să fii mai productiv și să faci o muncă de calitate și să te așezi cu drag, în fiecare zi, la birou. 

Viața e prea frumoasă să o petrecem în condiții neprielnice! Alege ceva ce îți place și tratează-te așa cum meriți, cu respect și căldură. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut? Spune-mi! Imi vei face ziua mai buna.
Nu ti-a placut? Spune-mi! Poate voi imbunatati ceva.
Multumesc! Zambeste! Astazi e o zi frumoasa! :)