8 octombrie 2020

Speranță

Proba 2 din competiția SuperBlog vine cu o nouă provocare din partea Cord Blood Center legată de grija pentru o nouă viață. Nu pot spune decât că e îmbucurător că știința a progresat așa de mult în ultimii ani. De asta spun că acest lucru presupune speranță, speranță pentru un viitor mai bun, mai sigur. Cord Blood Center oferă posibilitatea de recoltare a placentei, aceasta fiind o importantă sursă de celule stem, dar și recoltarea de celule din sângele ombilicalPerioada de pregătire pentru noua viață din familia voastră este un proces de managementul familiei cu o etapă de planificare care merge de la decizia de a deveni părinți până când micuțul va părăsi confortul familiei. Fiecare părinte este mai mult sau mai puțin pregătit pentru această misiune. De aceea, este necesar să te documentezi și pregătești mai ales că, în contextul actual al tehnologiei, ai foarte multe surse de informare. De la analize medicale necesare, la produse pe care vrei să le cumperi, asigurări medicale sau serviciul de recoltare a placentei oferit de compania Cord Blood Center. 

Nefiind părinte, nu pot face un top din experiență și, deși poate nu este ceea ce își dorește sponsorul acestei probe, vreau să profit de ocazie să spun că este perfect în regulă să alegi să nu fii părinte în sensul clasic. Eu personal nu mă văd ân această ipostază, dar am satisfacția pregătirii multor tineri prin prisma meseriei mele și cred că cel mai frumos lucru e să fii mentorul cuiva și să ți se spună că ai contribuit cu ceva la viața lui. Bănuiesc că asta simt și părinții :) 

Făcând un top cinci produse pe care ar trebui să le ai în vedere, aș enumera câteva:

1. achiziția de servicii de asigurare de sănătate, având în vedere că pachetul oferit de stat nu are întotdeauna standardele dorite. 

2. achiziția serviciului de recoltare a placentei oferit de Cord Blood Center. Domeniul celulelor stem este foarte complex și se fac cercetări continue, care arată rolul benefic al utilizării acestora în tratarea diferitelor afecțiuni, în special din cele considerate incurabile. Aș adăuga aici o bună documentare a părinților pentru a înțelege beneficiile oferite, dar și limitele existente. Cunoașterea înseamnă liniște în acest caz. 

3. procurarea de materiale informative: cărți, audiobooks sau alt tip de surse pe care părinții să le studieze cu atenție. Desigur, trebuie să verifice că sursa este una de încredere. Foarte multe jurnale medicale sunt accesibile la un click distanță, astfel că, nu e greu să ai acces la informație, trebuie să citești, să încerci să înțelegi și să apelezi la medic pentru orice neclarități.

4. achiziția de servicii medicale încă din faza concepției pentru că sănătatea părinților influențează sănătatea copilului. Un stil de viață sănătos al ambilor părinți oferă importante beneficii: părinți sănătoși, viitoare modele de educație alimentară și stil de viață, reducerea stresului și creșterea imunității, având în vedere provocările ivite după naștere și anii care urmează. 

5. produse necesare pentru a primi noul suflet: cele strict necesare. Consider că totul trebuie luat pas cu pas pentru a nu se acumula stres și cred că viitoarele mămici trebuie să învețe să delege multe sarcini pentru a putea fi eficiente și sănătoase fizic și mental. 

Soții sau soțiile femeilor care aleg să aducă pe lume un copil trebuie să reprezinte un suport real. A aduce pe lume o viață presupune o mare responsabilitate.

*Cu sinceritate, pentru SuperBlog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut? Spune-mi! Imi vei face ziua mai buna?
Nu ti-a placut? Spune-mi! Poate voi imbunatati ceva.
Multumesc! Zambeste! Astazi e o zi frumoasa! :)