10 aprilie 2020

Fii Autonom atunci când faci bine!

Și eu am un ONG axat pe parte de workshopuri educaționale cu tineri. Când a început toată nebunia, am realizat că pentru a respecta obiectul nostru de activitate, nu pot face, din păcate, prea multe. Apoi, am înțeles că e foarte important să fim prezenți online și să susținem cauzele ONG-urilor care luptă împotriva noului coronavirus. Am decis să le distribuim mesajele și să donăm și noi, membrii ONG-ului, resurse către acestea. Poate nu e mult, dar asta putem face acum. Din fericire, sunt multe ONG-uri care ajută, dar e importantă și concentrarea eforturilor acestora. 

Deoarece sunt și cadru didactic la universitate, pot spune că m-au impresionat foarte mult asociațiile de studenți din Craiova care s-au mobilizat și au sprijinit comunitatea în această perioadă, oferindu-se voluntari. Astfel, ei fac achiziții de alimente și medicamente pentru persoanele vârstnice. Menționez aici Studenții din Asociația Facultății de Litere cu proiectul STudenti Olteni Pentru COmunitate și VIitor Durabil - STOP COVID 19 și Asociația Studenților Facultății de Științe din Universitatea din Craiova cu proiectul Fabrica de Fericire, studenți care au realizat chiar și o poartă de decontaminare penttru spitalul de infecțioase din Craiova, venind, astfel, în sprijinul medicilor de acolo. 


Dacă organizațiile mari au, de obicei, mai multe resurse, precum și o flotă auto la dispoziție, ONG-urile mici au nevoie de sprijin pentru a face bine. În primul rând, voluntarii au nevoie de materiale de protecție atunci când se expun, dar și de un mijloc auto care să le asigure mobilitatea, dar și alte avantaje: economie de timp, pot face achiziții mai numeroase decât dacă vin pe picioare sau cu bicicleta. 

Astfel, Autonom vine în sprijinul ONG-urilor și pune la dispoziție pentru închiriere gratuită, timp de 3 luni, cu posibilitate de prelungire, mașini din flota Autonom din toată țara pentru acele ONG-uri și fundații care luptă împotriva noului coronavirus și au nevoie de mobilitate. 

În acest sens, vă recomand cu căldură să sunați la numărul de telefon +40 747 277 610 sau să le scrieți un e-mail la adresa help@autonom.ro pentru a beneficia de acest sprijin. Ceea ce voi face eu e să anunț direct ONG-urile asociațiilor de studenți din Craiova pe care i-am văzut câtă pasiune și dedicare pun în sprijinul lor pentru vârstnici. Mă impresionează cauza lor și cred că fiecare dintre noi poate contribui cu donații sau să dăm vestea mai departe în legătură cu acest sprijin extraordinar oferit de Autonom. Pentru un ONG mic, dar și pentru sutele sau miile de beneficiari, acest ajutor de autonomie și mobilitate contează foarte mult ân această perioadă. 


Flota este variată, de la autoturisme și SUV-uri, la van-uri pentru transport marfă și pick-up-uri. Autonom este prezent în toată țara, în 33 de orașe și, penttru că eu m-am referit la comunitatea din Craiova, am verificat și se găsesc și la noi în oraș. Deci, contactați-i cu încredere sau dați vestea cunoștințelor voastre din ONG-uri. 

Pe site-ul lor, găsiți harta orașelor unde ei sunt prezenți, dar și măsurile luate pentru a se asigura că previn răspândirea infecției cu noul coronavirus, acest lucru fiind deosebit de important atât pentru angajații lor, dar și pentru clienții și reprezentanții ONG-urilor care ar prelua aceste mașini. 


#SpreadTheNews Fii Autonom atunci când faci bine! 

***Proba în cadrul SuperBlog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut? Spune-mi! Imi vei face ziua mai buna?
Nu ti-a placut? Spune-mi! Poate voi imbunatati ceva.
Multumesc! Zambeste! Astazi e o zi frumoasa! :)