13 martie 2020

Îmi iubesc bucătăria!

De când am devenit vegană acum doi ani, am realizat că e important să am ustensilele de bucătărie necesare pentru a-mi pregăti tot ceea ce îmi doresc. 


De la tigăi și tacâmuri până la forme de prăjituri, am totul la îndemână pentru a putea pregăti preparate sănătoase, gustoase și vegane. În același timp cu trecerea la veganism, adopt și un stil minimalist, în care pun accent pe funcționalitate. Cu alte cuvinte, încerc să nu fac achiziții pripite, chiar dacă mi se pare inițial o idee bună. De exemplu, dacă nu gătești prea des orez, nu are rost să cumperi o oală specială pentru orez. 


Cel mai mult folosesc robotul de bucătărie, care are inclusiv un blender pentru a face smoothie, supe creme, piure, dar și a frământa aluatul pentru pâine, compoziția pentru clătite. Un alt aparat pe care îl folosesc frecvent este un mixer vertical cu care pregătesc sosuri pentru paste, guacamole, năut, compoziția pentru tofletă (un fel de omletă cu tofu). 

Înainte de a deveni vegană, mi se părea că tot ce mănânc e o rutină. Trecerea la veganism ne-a determinat pe mine și partenerul meu să devenim creativi în bucătărie și pentru asta avem nevoie și de ustensilele adecvate. Ne-am luat chiar și o tigaie din fontă pentru a face lipii acasă, o tigaie specială pentru clătite. 

Am mai achiziționat și un steamer pentru că facem broccoli la aburi, ciupercuțe. Tăvile pentru cuptor sunt foarte importante. Astfel, avem o formă pentru tort, o tavă pentru legume la cuptor sau musaca de cartofi cu soia. Și, pentru că iubim mult dulciurile, am luat și o tavă din silicon cu forme pentru brioșe. 

Am ajuns la această listă de ustensile necesare prin căutarea și testarea rețetelor. Dorința noastră de a mânca mai multe fructe și legume ne-a provocat să inventăm diverse rețete pentru care aveam nevoie de diferite ustensile. Pentru tigăile noastre speciale, avem linguri de lemn, care mi se par mai drăguțe și utile. 

Am început să folosim borcane și sticle pentru sucul de lămâie făcut acasă sau pentru stocarea condimentelor. În felul acesta, evităm plasticul și suntem prietenoși cu mediul. Și este și mai sănătos. 

Ce mai am eu prin bucătărie? Folosesc râșnița pentru sare și piper (deoarece iau din cea grunjoasă, considerată mai sănătoasă), dar și pentru măcinarea semințelor de in, de asemenea cu beneficii de sănătate importante. Și nelipsit este și espressorul de cafea deoarece nu reușesc să renunț la acest obicei. 

Un set de farfurii adânci și plate în alb și negru este vedeta decorării mesei. L-am primit cadou și îl ador. Am niște ceșcuțe de cafea cu mesaje motivaționale și bufnițe, un alt cadou drag. Iar pentru pâine am niște coșulețe tradiționale împletite. 

Îmi place să cred că toate acestea ne reflectă personalitatea și stilul nostri. Suntem vegani și încercăm să fim minimaliști și prietenoși cu mediul. Cred că fiecare dintre noi se simte confortabil în bucătărie și trebuie să o facă primitoare. Eu îmi încep fiecare zi în bucătărie unde prepar micul dejun și cafeaua, urmând să o savurez împreună cu partenerul meu. 

Îmi iubesc bucătăria!

***Articol scris pentru SuperBlog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut? Spune-mi! Imi vei face ziua mai buna?
Nu ti-a placut? Spune-mi! Poate voi imbunatati ceva.
Multumesc! Zambeste! Astazi e o zi frumoasa! :)