6 martie 2020

Bucătăria mea are o nouă ținută

Prima probă din competiția SuperBlog ne provoacă să ne imaginăm cum am decora noi bucătăria. De ceva vreme asta fac, mi-am creat chiar un folder pe calculator cu casa mea de vis, iar în el am subfoldere cu dormitor, living, bucătărie, baie, etc. Am început să citesc cărți și să derulez poze pe net pentru a vedea ce îmi place. Așa am realizat că stilul meu favorit este cel hygge/scandinav sau cu elemente retro. Stilul hygge pune accent pe culori neutre și folosește texturi similare cu cele din natură. 


Principalele elemente pe care trebuie să le iei în calcul sunt mobila de bucătărie, chiuveta, hota, plita, cuptorul și electrocasnicele. Pentru noi, românii, calitatea elvețiană este aproape un pleonasm. Franke este unul dintre cei mai importanți furnizori de piese incorporabile pentru bucătărie. Visând cu ochii deschiși la propriul meu cămin, mă văd căutând pe site-ul lor o plită Franke și un cuptor Franke


Ambele modele de mai sus mi-au plăcut pentru culoarea lor și stilul clasic, ușor retro, care duce cu gândul la filmele americane din anii 70. În același timp, cuptorul are câteva programe pentru diverse tipuri de mâncare, dar și programare cu display LCD și o tehnologie care asigură o izolare termică bună. 

Hota este și ea un must pentru orice bucătărie. Aceasta trebuie să aibă o putere de absorbție mare și să aibă și un design în ton cu cel ales pentru cuptor și plită. Mi-ar plăcea să am o insulă în mijlocul bucătăriei și o măsuță mică, rotundă cu patru scaune. Totul trebuie să fie în culoare albă sau una neutră pentru a înscrie designul bucătăriei în același stil clasic, minimalist. 

Am învățat din greșelile noastre și știm  că este mai bine să adopți un stil minimalist, dar funcțional. Până acum, am mers pe mese de bucătărie mari care iau din spațiu. Între timp, în ultimii ani, am devenit și minimalistă și asta mă face să mă gândesc de două ori înainte să fac o achiziție. În plus, trebuie să facem alegeri inteligente, să cumpărăm produse de calitate, chiar dacă sunt mai scumpe. Acestea rezistă mai bine în timp, ceea ce reduce consumerismul. A reduce este o modalitate bună de a proteja mediul înconjurător. 

Mobila de bucătărie trebuie să fie funcțională, cu mânere solide. Este trist când cumperi mobilă pentru că ți se pare ieftină sau aparent frumoasă și realizezi că are o calitate îndoielnică. Totul începe cu mânerele. Sunt primele care se deteriorează. De aceea, am învățat că trebuie să mă uit la soliditatea mânerelor și, desigur, și la calitatea materialului. Adesea, îmi ia ochii ceva și apoi îmi dau seama că orice achiziție trebuie să fie: de calitate, funcțională, frumoasă ca design, minimalistă, preț competitiv. 

Un alt sfat primit de mine și bine de luat în calcul este să achiziționezi de la furnizori de încredere, renumiți, care au grijă de client, dar și de imaginea lor și vând cele mai bune produse, fără a face rabat la calitate. În concluzie, visează și tu la casa ta de vis. La început, mi-a fost aiurea, dar acum am foldere cu subfoldere pentru fiecare încăpere și sunt sigură că asta mă ajută să îmi îndeplinesc visul mai repede, deoarece mă determină să fiu proactivă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut? Spune-mi! Imi vei face ziua mai buna?
Nu ti-a placut? Spune-mi! Poate voi imbunatati ceva.
Multumesc! Zambeste! Astazi e o zi frumoasa! :)