20 martie 2019

O casa premium, nu de jucarie

Intamplarea face ca eu chiar imi doresc o casa in urmatorii ani. Acum stau la bloc dar mi-ar placea sa am o casuta oricat de mica. Cred ca e important sa imi ating acest obiectiv la un pret cat mai mic, dar fara a face rabat la calitate. Desi uneori credem ca un pret mare inseamna si calitate ridicata, putem avea surpriza sa realizam ca nu intotdeauna lucrurile stau asa cum ne-am asteptat. 

Cred ca este al doilea an in care scriu pentru SuperBlog la probele Vindem-ieftin.ro. Aceasta casa de comenzi mi se pare un concept foarte interesant. Practic, te ajuta sa comanzi produsele necesare la pret de producator, fiind un fel de intermediar. Ai, astfel, garantia pretului si a calitatii. In articolele mele precedente, am vorbit despre numeroasele avantaje pe care le ofera: marfa vine direct de la sursa, fara a fi stat ani de zile prin depozite, este marfa de calitate, la un pret de achizitie foarte mic deoarece ei au puterea de negociere pe care tu nu o ai, livrarea este rapida. Politica stocului zero este benefica deoarece se reduc foarte multe costuri cu depozitarea, manipularea si alte cheltuieli logistice. 

Eu nu ma pricep la materiale de constructie si ca mine sunte multi. In fond, suntem clienti, vrem doar o casa. Pentru asta, il am pe fratele meu care are o mica firma de constructii si care m-ar lamuri cum e treaba cu cele mai bune materiale de constructie. I-am spus si lui de Casa de comenzi Vindem Ieftin si i-a suras ideea pentru ca nici lui nu ii place sa stocheze materiale, fiind o firma mica. Un alt lucru pe care mi l-a spus este ca atunci cand faci stocuri, tu ca magazin, firma de constructii sau persoana fizica, esti nevoit sa scapi de ele mai intai, ceea ce afecteaza progresul tehnologic. Apar mereu materiale de constructie de o calitate mai buna, ca urmare a investitiilor facute in cercetare-dezvoltare in acest domeniu. 

I-am spus eu fratelui meu ce casuta vreau sa imi fac la periferia Craiovei (acolo e mai liniste) si pentru ca nu stiam care-i cuvantul pentru asta, mi-a spus: Deci vrei o casa pasiva. Sunt o iubitoare a mediului si incerc pe cat pot sa il protejez sau sa nu fac daune considerabile. O casa pasiva este ceea ce imi doresc, una in care consumul energetic sa fie redus considerabil. 

In acest sens, primul obiectiv si cel mai important aspect al casutei mele premium sunt panourile solare pentru casa


Sa am apa calda de la panourile solare ar fi un vis pentru mine si, pe termen mediu si lung, facturile cu energia ar scadea considerabil. Aceste panouri pot asigura pana la 100% apa calda pe timpul verii si pana la 80% iarna. 

Si pentru ca fratele meu stie ca imi place sa stau in aer liber, mi-a spus ca trebuie neaparat sa iau un pavaj Umbriano Semmerlock care are un aspect natural de marmura, este rezistent in timp, nu aluneca si are un pret foarte bun raportat la calitatea sa. In urma discutiilor si dezbaterilor cu fratele meu, am intocmit un mic ghid cu recomandari pentru cei care vor o casa premium, nu de jucarie (fratele zice de chibrituri).

1. Nu face economii la materialele de constructie. Te va costa mai mult timp, mai multi bani, mai mult stres. Gandeste-te ca materialele premium sunt premium pentru ca ofera ceva in plus, iar oamenii isteti financiar stiu unde si cum sa investeasca in viitorul lor. 

2. Documenteaza-te bine, nu te astepta sa o faca altii pentru tine. Vezi ce mai e nou in materie de case, de protectia mediului. Da, mediul este important pentru ca in el traim noi si copiii copiilor nostri. Asa am descoperit eu ca exista case active si case pasive. Ambele folosesc materiale care permit reducerea consumului energetic si a amprentei tale ecologice. Stiu ca Romania este la inceput de drum in acest domeniu, dar de ce nu? 

3. Cunoaste-ti bine partenerii: proiectant, firma constructii, furnizori. Alege in cunostinta de cauza. Cauta sa obtii cel mai mic pret si bazeaza-te pe cei care au o putere de negociere mai mare decat tine. 

4. Nu te grabi. Casa trebuie sa fie premium nu de jucarie, deci ia-ti timpul de care ai nevoie sa analizezi oferta, sa vezi ce iti place, ce ti se potriveste tie si familiei tale. 

5. Priveste documentare sau clipuri pe net despre ultimele tehnologii si ultimele materiale folosite in domeniul constructiilor de case. Te poate ajuta. Nici nu stii cand iti vine o idee si o poti pune chiar si in aplicare. 

6. Indrazneste sa visezi! Daca tot faci o casa, fa-o asa cum ti-o imaginezi. Cu putina grija, vei obtine preturi bune, materiale de calitate si vei face economii insemnate pe termen mediu si lung. 

7. Analizeaza beneficiile oferite de Vindem-ieftin.ro. Recenziile video de pe site-ul lor vin de la oameni ca tine si ce fericiti sunt ca au mai facut cativa pasi spre casa visurilor lor. Au economisit timp, bani, nu s-au mai stresat si au indraznit sa ceara cea mai buna oferta. 

Cam atat cu recomandarile facute de mine si fratele meu. In rest, mesajul meu pentru voi este sa visati la casuta voastra daca nu o aveti, iar daca o aveti, nu uitati ca puteti oricand sa ii aduceti niste imbunatatiri pentru a fi mai aproape de mediu.