8 octombrie 2019

Eu și Richard Branson intr-o Honda Civic Type R

Am mulți prieteni care recomandă Honda Civic pentru fiabilitatea ei și dacă vrei, poți găsi o Honda Civic de vânzare la un preț imbatabil, comparativ cu ceea ce oferă în termeni de funcționalitate, design, accesorii si servicii post-vânzare. Dintre toate modelele Honda, noua Honda Civic Type R îți taie răsuflarea, în sensul bun, desigur. 

Oferta Honda este foarte atractivă și noul model Type R îmi face cu ochiul și mă face să visez. La ce? La Richard Branson, desigur. 


Proba 2 din competiția SuperBlog 2019 ne provoacă la un exercițiu de imaginație: să pilotăm Honda Civic Type R în circuitul de la Nurburgring pentru a doborî recordul de viteză. Aș putea face asta, de ce nu? Dar, pentru că am nevoie de un copilot și aș putea să aleg pe oricine, acesta ar trebui să fie Richard Branson, care cred că s-ar simți onorat să se afle într-o Honda. E suficient să îi arunci o privire cu coada ochiului și inima îți bate din ce în ce mai tare, ca și cum ai fi la prima întâlnire cu persoana iubită. E dragoste la prima vedere! 


La cei 320 cai putere, mașinuța atinge viteze de 272 km/oră. La viteza asta, ai nevoia de zenul lui Branson lângă tine să accepți că poți depăși recordul de viteză la circuit. O mașină bună are nevoie de un șofer la fel de bun, motivat și încrezător în forțele sale. Mașina te simte, așa cum și tu o simți pe ea din spatele volanului cu accente sportive. 


Interiorul mașinii are un design sportiv, futurist, care te face să te simți elegant și confortabil în același timp. 


Mi-l și imaginez pe Branson cum mă motivează pentru atingerea obiectivului de depășire a recordului de viteză. Nu e foarte greu când noua Honda Civic Type R atinge 100 km în 5,8 secunde. La viteze mari, ai nevoie de o siguranță sporită, iar Honda oferă o multitudine de tehnologii, precum sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație, cel de avertizare împotriva coliziunilor frontale sau cel pentru menținerea benzii de circulație. 

În timp ce îi explicam copilotului meu toate acestea, încercând să îl fac să se simtă cât mai confortabil și sigur, nu am realizat că am ajuns cu mult înaintea celorlalte mașini, depășind recordul de viteză. Branson arăta puțin obosit, uimit și el de talentul meu de pilot de circuit. Sau poate era adrenalina de vină. În orice caz, era foarte fericit că mașina a depășit orice așteptări și am ajuns în siguranță. 

Am coborât amândoi și am văzut din nou exteriorul mașinii, la fel de elegant precum interior. Aripa din fibră de carbon îi da un aer futurist, asigurând totodată și o dinamică mai bună a mașinii în mers. O mașină sportivă pentru iubitorii de viteză, dar, în același timp, și o mașină sigură, în care te simți confortabil. Schimbătorul elegant, din aluminiu, sistemul de navigație și ecranul de 7 inchi adaugă funcționalitate și stil mașinii. La aerodinamica mașinii, contribuie și prizele de aer din față și difuzorul spate. 

Branson încerca să mă psihoanalizeze și să mă facă să ânțeleg care au fost factorii care au dus la atingerea obiectivului de depășire a recordului de viteză în cadrul circuitului. La care, mirată, i-am arătat mașina: Doar vezi ce am condus, nu? Desigur, și pilotul și copilotul au un rol important, dar fără perechea mașină la superlativ-pilot și copilot extraordinari, nu poți atinge succesul. 

În concluzie, nu îmi este greu să îmi imaginez o Honda Civic Type R câștigând circuitul, deoarece modelul are în spate multe funcționalități care contribuie la asigurarea unei viteze sporite în condiții de siguranță, totul în timp ce șoferul și pasagerii stau confortabil, bucurându-se de experiență. 

Când urci într-o Honda Civic Type R, toate mașinile par desuete. Așa e și cu alegerea copilotului în acest exercițiu imaginar. Când îl citești pe Branson, e greu să îți imaginezi un alt copilot care să te ajute mental și fizic pe parcursul acestei aventuri. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut? Spune-mi! Imi vei face ziua mai buna?
Nu ti-a placut? Spune-mi! Poate voi imbunatati ceva.
Multumesc! Zambeste! Astazi e o zi frumoasa! :)