8 octombrie 2019

Ador călătoriile low-cost

Pentru mine, călătoriile low-cost sunt extraordinare. Nu am mari pretenții de confort, nu am nevoie de bagaje voluminoase, vreau doar să călătoresc. De aceea, cred că aceste opțiuni îți oferă libertatea de a alege destinații noi, variate, pe care altfel nu ți le-ai permite. Știu că există și inconveniente uneori, cum ar fi schimbarea regulilor privind dimensiunile bagajelor acceptate și taxele aferente. Trebuie să plătești locul, să plătești pentru spațiu suplimentar la picioare și așa mai departe. 

Pentru mine, nu reprezintă un dezavantaj, deoarece nu am foarte multe nevoi de acest gen și îmi place să călătoresc cât mai lejer, cu cât mai puține bagaje și doar cu strictul necesar. 


Prima dată, am zburat în 2014 cu Blue Air, apoi numai cu Wizz Air. Îmi place să mă documentez foarte bine atunci când fac ceva, inclusiv când călătoresc și nu am fost niciodată surprinsă de schimbarea regulilor. Întotdeauna am verificat site-ul, pagina de Facebook, forumurile atunci când am călătorit. Chiar și când călătoresc prietenii sau membrii familiei, îmi place să mă documentez și să le comunic regulile pe care trebuie să le respecte.

Am văzut multe persoane în aeroporturi, care cară bagaje mult mai mari decât cele permise și au trebuit să plătească taxe mari pentru nerespectarea regulilor, persoane care aruncă lichide sau alimente din bagaj pentru că nu au voie cu ele și așa mai departe.

Pe mine, toate acestea nu mă deranjează deoarece regulile sunt făcute pentru a fi respectate. Uneori, biletele sunt și la 30 de lei, deci mi se pare normal să câștige și ei și din alte servicii. Confortul se plătește. 

Sunt atât de strictă cu regulile, încât întotdeauna îmi cântăresc bagajul și îl măsor cu rigla, după ce este deja plin, ca să fiu sigură că nu depășește nicio latură. De câțiva ani, folosesc un set de trolere ieftine pentru mine și prietenul meu atunci când călătorim cu Wizz Air. 

Pentru când vreau să mă simt și mai confortabil și mai sportiv, aleg opțiunea unui rucsac respectând aceleași dimensiuni 55x40x20

Îmi aduc și acum aminte când am fost prima oară la Paris pentru un city break de 3 zile. Un astfel de rucsac a fost mai mult decât suficient. Oricum eram cam toată ziua prin oraș, străbătându-l la pas, deci nu aveam timp de schimbat haine, încălțăminte, etc.

Iar un troler cu dimensiunile acceptate de Wizz Air pentru bagajul de mână mi-a fost suficient pentru o vacanță de 2 luni în Italia. 

Oamenii sunt diferiți, au nevoie diferite, dar low-costul este un standard minimal. Dacă îl accepți, te conformezi regulilor și ești minimalist, ai numai de câștigat: călătorii la prețuri mici, în condiții decente. Pentru orice alte servicii, trebuie să plătești, ceea ce este normal. Nu îmi plac oamenii care nu plătesc locul dorit (sau pentru a sta lângă persoana cu care călătoresc) și apoi se roagă de cei care au plătit să îi lase să stea unde vor. Nu îmi plac cei care își îndeasă bagajele de mână și nu lasă loc și celorlalți călători pentru bagaje. 

Doar spun că nu e plăcut. Nu mă deranjează nici asta atât de mult încât să nu mai călătoresc low-cost. Tot ceea ce doresc este să ajung în siguranță. 

***Articol scris pentru SuperBlog 2019. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut? Spune-mi! Imi vei face ziua mai buna?
Nu ti-a placut? Spune-mi! Poate voi imbunatati ceva.
Multumesc! Zambeste! Astazi e o zi frumoasa! :)