24 martie 2019

Minimalism cu bun gust

Pentru cei care stam la bloc, spatiul este o reala problema. De multe ori, am admirat piese de mobilier care erau frumoase dar nu ar fi avut loc la mine in apartament. Ca atare, imi place stilul minimalist si cu bun gust. In plus, uneori, cu bani putini, putem sa dam un aer proaspat locuintei, ceea ce se va transpune si intr-o stare mentala mai buna. 

La momentul actual, am in bucatarie un coltar si o masa mare (de 6 persoane) care ocupa spatiu in mod inutil. De cele mai multe ori, sunt eu si prietenul meu si, ocazional, poate mai avem un cuplu in vizita. Aproape niciodata nu servim masa in bucatarie. Preferam sa mancam in sufragerie, in timp ce urmarim un serial sau un film sau dezbatem diverse aspecte. 

Prin urmare, avem un spatiu pe care nu il folosim cum trebuie. Mereu mi-am spus ca un set de masa cu scaune este perfect pentru bucatarie. Imaginea pe care o am in minte este pentru o masa foarte mica, eventual rotunda, pentru a crea efectul de spatiu suplimentar. 


Masa din imagine este perfecta. Desi este micuta, incap 4 scaune in jurul ei, iar pentru mine si prietenul meu, ar fi mai mult decat suficient. In felul acesta, bucataria noastra ar arata mai aerisita, ar fi mai usor de curatat. In plus, culorile neutre si lemnul de cauciuc dau un aer clasic si elegant setului. Mi se pare foarte hygge (conceptul danez al fericirii exprimat si prin piesele de mobilier sau alte accesorii folosite). Imi si imaginez cum vom sta dimineata la o cafea si o briosa cu fructe de padure, ascultand muzica sau citind o carte. Mmmm....ce bine suna! 


Acelasi stil minimalist prin culori, design si dimensiuni mi l-as dori si in sufragerie unde stam in cea mai mare parte a timpului pentru a citi, privi filme, socializa, juca, manca.... Stiu ca, in mod normal, oamenii separa zonele dar la bloc, intr-un apartament cu doua camere, nu ai foarte multe variante. Asta nu inseamna ca nu poti mobila cu gust un spatiu mic. Mi-ar placea sa am o masa de living simpla, dar extensibila, pentru situatia in care am avea musafiri. 


Liniile simple confera eleganta, iar caracterul extensibil al mesei asigura o functionalitate sporita, putand sa o adaptezi in functie de nevoi si de spatiul disponibil. Albul, negrul, griul, precum si materialele lemn, metal sunt specifice stilului danez. Acum cativa ani, am citit ca tarile scandinave sunt printre cele mai fericite tari din lume. Din carte in carte, am ajuns sa fiu pasionata de stilul hygge in decorarea locuintei, care poate contribui la starea de bine. Imbinand minimalismul su stilul hygge, cred ca poti obtine un decor cu bun gust in modul in care alegi sa iti amenajezi locuinta. 

Acum, ca cititoare de cursa lunga, visul meu ar fi si un coltisor pentru momente de meditatie sau lectura. Mi-ar placea un fotoliu relaxant si confortabil, un covor Shaggy pufos, o patura din blana sintetica Lettie White, o carte si o cana cu ciocolata calda. Mai hygge nu se poate! 


Uneori, lucrurile mici, simple dar cu bun gust pot da un aer proaspat locuintei si sa ne faca mai energici, mai plini de viata, gata sa punem in aplicare noi proiecte. Nu trebuie sa cumperi o casa noua, sa pui parchet sau sa zugravesti in toata casa ca sa simti o schimbare in bine. E suficient sa iti iei masuta aceea de cafea la care visezi de mult sau fotoliul acela confortabil in care sa te tolanesti dupa o zi grea. In tine sta puterea sa schimbi modul in care arata locuinta ta si sa te simti mai bine in spatiul in care iti petreci cea mai mare parte din timp. 

***Articol scris pentru SuperBlog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut? Spune-mi! Imi vei face ziua mai buna?
Nu ti-a placut? Spune-mi! Poate voi imbunatati ceva.
Multumesc! Zambeste! Astazi e o zi frumoasa! :)