25 iunie 2018

Primii mei bani

BCR a demarat proiectul Scoala de Bani din dorinta de a oferi tinerilor o educatie financiara. Si pot sa rezonez cu acest proiect, eu insami fiind cadru didactic la o facultate cu profil economic. Cu aceasta ocazie, au lansat si un concurs FLIP your story, unde poti castiga o bicicleta Pegas. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa povestesti ce ai facut cu primii bani economisiti. 


Raspunzand acestei provocari, ce am facut eu cu primii bani economisiti? Imi aduc aminte ca am intrat printre primii la facultate si am obtinut si o bursa de studiu. Eram o studenta silitoare, stateam in prima banca si de-abia luasem un telefon mobil, din acela tip caramida. Nu prea imi venea sa ma uit la ceas pe el, pentru ca eram atenta la profesor si nu voiam sa se simta ofensat. Si totusi, ora de liceu avea 50 minute si cea din facultate 100 minute. Mi se parea obositor si cel mai stresant era faptul ca nu stiam cat mai tine cursul :) Acum ma amuza cand ma gandesc... Asa ca, din prima mea bursa, m-am dus la magazinul din centru si mi-am cumparat un ceas de mana. Pentru mine era scump, deoarece banii se dramuiesc cu greu, mai ales cand esti la facultate intr-un alt oras decat cel in care sta familia ta. Nu te poti bizui decat pe tine. A fost vreo 60 lei, dar mi-a fost foarte util. Am invatat sa am rabdare si sa nu mi se mai para atat de obositor un curs de 90-100 de minute. 

Amintiri din studentie... Tu ce ai facut cu primii tai bani? Pot fi din vreo bursa, din banutii stransi la ziua de nastere, din primul salariu... E extraordinar sentimentul pe care il ai atunci cand iti cumperi ceva cu banii munciti de tine sau stransi cu greu. Vei aprecia mai mult lucrurile cumparate si vei savura inzecit experientele traite, chiar daca e vorba de o suma mica de bani. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut? Spune-mi! Imi vei face ziua mai buna?
Nu ti-a placut? Spune-mi! Poate voi imbunatati ceva.
Multumesc! Zambeste! Astazi e o zi frumoasa! :)