7 noiembrie 2017

Big Beauty Sale -70% reducere

Big Beauty Sale -70% reducere


Reduceri si carti cadou

Reduceri si carti cadou


Să creștem împreună

Motto-ul meu în activitatea didactică este să creștem împreună. Le prezentam zilele trecute studenților un clip despre leadershipul tribal în cinci etape: Life sucks, My life sucks, I am great (you are not), We are great and Life is great. Îmi place să cred că există loc pentru toți și putem fi cu toții grozavi, putem crește împreună, fără să ne diminuăm importanța unii altora. Predau management la universitate, scriu despre management, fac cercetări în domeniul management, dar întotdeauna mi-am dorit să trec la nivelul următor: să deschid o afacere proprie și să îmi folosesc și expertiza în domeniul educațional. 
Poți să o iei de la zero cu un start-up sau poți să deschizi o franciză. Ideea unui start-up mi se pare înfricoșătoare, mi se pare că pornești într-o călătorie nesigură, pe un teren nesigur, cu mult întuneric și fără nicio lanternă în buzunar. Franciza, în schimb, este o afacere deja testată, îți oferă posibilitatea adoptării unui model de succes și a unui brand deja cunoscut, devenit puternic. Franciza este o călătorie pe alei luminate, unde nu te mai simți atât de singur și de speriat. Lucrurile din jur și evenimentele întâmpinate sunt cunoscute, imprevizibilul este mult diminuat, iar șansele de succes cresc considerabil. 

În timp ce căutam idei de afaceri, am găsit o franciză profitabilă, care mi se potrivea ca o mănușă: franciza LMI - Leadership Management International. Pentru că eram prea entuziasmat, simțeam nevoia să împărtășesc această revelație cu prietena mea. Am ignorat că ceasul era 2 dimineața și am sunat-o:
-Îmi deschid o franciză. Știi că mereu mi-am dorit să ajut oamenii să se dezvolte, să crească. 
-Bună și ție. Mama îmi spunea că, dacă vreau să cresc mare, trebuie să dorm. 
-Bună, scuză-mă că te-am trezit. Te sun dimineață. 

Simțindu-mi entuziasmul, Lorena îmi spune că pot să îi povestesc, dar să îi aduc argumente solide, altfel o să creadă că aveam nevoie de un pretext pentru a vorbi. 

Și încep...

1. Am ales această franciză deoarece este axată pe dezvoltarea personală și profesională a managerilor, iar eu am cunoștințe de management, marketing, antreprenoriat, prin prisma meseriei mele. Am pasiune și dorință de a ajuta cât mai mulți oameni să crească, așa cum îmi place mie să spun. 

2. Investiția inițială este destul de mică: 7500 de euro (plus TVA) pentru kitul inițial de pregătire.

3. Sunt doar cinci francize în România (în București și Cluj). Lansarea unei astfel de francize în Timișoara ar fi un avantaj extraordinar. Oamenii sunt deschiși la astfel de formate de dezvoltare personală și profesională, există un mediu de afaceri în creștere, iar un astfel de instrument de coaching le-ar asigura managerilor un avantaj competitiv. Gabriel Vișan, cel care a adus această franciză în România, spunea într-o emisiune la ZF Live: "Liderii români nu îi învață pe oamenii din subordine tot ceea ce știu ei, de teamă să nu le ia jobul, când, de fapt, acest lucru ar duce la creșterea businessului". 


4. Există cerere pentru acest tip de servicii de coaching. Adevărații lideri își doresc să fie în vârful piramidei, în timp ce formează, la rândul lor, alți lideri. 

5. Redevențele sunt mici, de doar 150 de euro. 

6. Franciza este ca o familie. Ți se oferă suport continuu și instruire, pentru ca întreaga rețea să aibă de câștigat. Beneficiezi de materiale de marketing deja testate, nu trebuie să o iei de la zero, ca în cazul unui start-up. 

7. LMI a reușit să schimbe în bine viețile a peste 1000 de persoane, având o rată de retenție de peste 90%. Programele LMI se desfășoară în grupuri sau individual, în funcție de nevoile clientului, fiind personalizate. 

Lorena îmi întrerupe șuvoiul de avantaje și mă întreabă:
-OK, înțeleg că sunt multe beneficii, dar te-ai gândit și la riscuri? Nu ai experiență de investitor, nu ai mai avut o afacere înainte... 
-Te voi opri aici. Este adevărat că sunt un începător, dar dacă pui pasiune în ceea ce faci, ai cunoștințele necesare și ai o echipă competentă, cu aceleași interese ca tine, succesul este aproape garantat. În plus, aici intervine marele avantaj al francizei: nu ești singur în această călătorie și primești suport de la francizor. Și mai voiam să te întreb ceva. 

În momentul acela, Lorena râde și îmi spune: 
- Contează pe mine. Vreau să fac parte din echipa de implementare. 

Și așa visul meu a prins contur, un vis devenit realitate. 

Articol scris pentru SuperBlog 2017