16 noiembrie 2017

Petrecerea din Poiană

Deoarece am susținut recent teza post-doctorală, m-am gândit să dau o petrecere pentru familia și prietenii mei, în cinstea acestei reușite personale. Dorind ceva un pic ieșit din tipare, am zis că mi-ar prinde bine o mini-vacanță în Poiana Brașov. Am întrebat prietenii dacă au idee de vreun hotel orientat pe organizare evenimente în Brașov


Așa am aflat de Hotelul Royal din Poiana Brașov. Eram curioasă și emoționată la gândul organizării tuturor detaliilor. Am contactat hotelul și mi-au prezentat oferta. Le-am spus că vom fi 30 de persoane și că va fi o petrecere în cinstea unei reușite personale. Am stabilit intervalul în care ne vom afla în Poiană și am acceptat oferta destul de atrăgătoare. Recunosc că recenziile prietenilor mei și pozele destul de sugestive m-au convins. Abia așteptam să văd reacțiile prietenilor și familiei când îi voi invita un weekend la munte. 

Timpul a trecut repede, iar în ziua stabilită, ne-am urcat în mașini și am pornit spre stațiune. Copiii erau cei mai bucuroși. Am ajuns la hotel, ne-am cazat, apoi am mers să văd salonul de evenimente din Poiana Brașov


Mi-a plăcut simplitatea elegantă a sălii, potrivită evenimentului meu. Nu voiam ceva prea sofisticat, era o petrecere mai intimă, cu apropiații și voiam să ne simțim cât mai în largul nostru. Înainte de petrecere, am dat o tură prin Poiană să ne dezmorțim și să facem câteva instantanee. 

Seara, ne-am adunat cu toții în salon și în timp ce așteptam mâncarea cu specific internațional, ne delectam ascultând muzică de calitate. La început mai stingheri, copiii au dat tonul petrecerii, intrând pe ringul de dans. Chiotele lor vesele ne-au molipsit repede și pe noi, adulții mult prea serioși. Stabilisem cu hotelul un meniu diversificat, pentru toate gusturile, dar și un pic atipic. Am avut ceva emoții, dar invitații mei s-au simțit extraordinar, iar petrecerea în pași de dans și voie bună a continuat până târziu în noapte. 


Doamnele nu mai conteneau cu impresii la adresa aranjamentului meselor și se gândeau cum să fure și ele câteva idei de aranjamente sau câteva rețete. Tot stresau ospătarii cu întrebări, dar aceștia ne răspundeau amabil. Salonul spațios oferea loc pentru dans și pentru hârjonelile copiilor care aveau prea multă energie. 

După petrecere și feluri de mâncare sățioase și foarte gustoase, doamnele nu ne-au lăsat să mergem la somn până nu am dat o raită prin stațiune să se ducă toate caloriile. Și pentru că femeile au întotdeauna dreptate, am ieșit în aerul rece și proaspăt de munte. 

Pe drum, am întrebat invitații dacă se simt bine sau dacă le-a lipsit ceva și am realizat cât de mult a însemnat pentru ei faptul că ne-am unit pentru o zi, departe de agitația și rutina orașului. Copiii cântau și dansau pe drum, în ritmul fulgilor de nea. Lor le-a plăcut cel mai mult că au avut loc să joace și să se joace, iar doamnele discutau în continuare despre mâncare și se gândeau cum să îl convingă pe bucătar să le dea rețeta. Noi bărbații ne amuzam și visam la un joc de table în fața șemineului din hotel. 


Articol scris pentru SuperBlog 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut? Spune-mi! Imi vei face ziua mai buna?
Nu ti-a placut? Spune-mi! Poate voi imbunatati ceva.
Multumesc! Zambeste! Astazi e o zi frumoasa! :)