19 noiembrie 2017

Există FARMEC în bunătate

Din luna februarie a acestui an, am început două obiceiuri sănătoase pentru fericirea mea: recunoștința și inițierea unor acte de bunătate. Pentru că mai e puțin și vin sărbătorile de iarnă, m-am gândit să ajut pe cineva la curățenie. În blocul meu, se află o bătrânică. E singură și nu are pe nimeni, așa că mi-am propus să fac niște cumpărături și să merg la ea. Am pregătit niște cozonac ca să avem energie și am cumpărat niște produse cu tradiție, care fac curățenia mai ușoară: Nufăr (peste 45 de ani de la prima lansare) și Triumf (peste 30 de ani de la intrarea în casele românilor). 

Am bătut la ușă și doamna Maria, zâmbitoare și senină ca de obicei, m-a întrebat cu ce mă poate ajuta. I-am spus că, de data asta, dânsa poate să savureze niște cozonac, iar eu o voi ajuta la curățenie. A surâs timid și mi-a acceptat ajutorul, văzând că am venit pregătită cu experții în curățenie de la Farmec. A început să îmi povestească de apariția acestor produse în urmă cu mulți ani, pe când dânsa era cam de vârsta mea. I-am spus că produsele sunt eficiente și astăzi și au un raport calitate preț corect. M-a întrebat cu care produs începem și i-am spus că Triumf Bucătărie ne va ajuta să terminăm mult mai repede curățenia și să mâncăm ceva la prânz, împreună. S-a bucurat mult că are un oaspete și am văzut-o luminându-se la față ca un copil. 

Cu Triumf Bucătărie, aragazul, frigiderul și chiuveta s-au curățat imediat, iar cea mai bună metodă pentru a vedea eficiența curățării, era să ne privim chipul în inoxul aragazului. Desigur, încercam să facem din această activitate obositoare un joc și, în felul acesta, să o binedispun pe doamna Maria. Pentru grăsimea din cuptor și vasele emailate, am folosit Triumf Cuptoare. Bine că cei de la Farmec au creat produse pentru orice nevoie, ușurându-ne mult munca. Am observat că apa de la chiuveta din bucătărie se duce foarte greu și am încercat unul dintre trucurile văzute de mine pe Youtube. Am pus apă la fiert și am cerut doamnei Maria niște oțet și bicarbonat de sodiu. Am turnat toate ingredientele în țeava de scurgere a chiuvetei și am așteptat 15 minute. La final, chiuveta nu mai avea nicio problemă, iar simpaticei doamne Maria nu îi venea să creadă că totul a fost atât de simplu. 

Am terminat cu bucătăria și am continuat cu baia. Un produs special creat pentru această activitate, Nufăr Baie, ne-a făcut să realizăm că frecatul obsesiv nu este o soluție eficientă. Acest produs, creat special pentru a îndepărta calcarul, rugina și săpunul de pe cadă, duș, chiuvetă, ne-a salvat buna dispoziție. Timpul a trecut ca prin FARMEC și am avut timp să o cunosc pe doamna Maria mai bine. 


Am rugat-o să îmi povestească și dânsa un truc de curățenie. Mi-a spus că obișnuia să folosească un amestec de apă și oțet pentru împrospătarea culorii covoarelor, dar există și un aspect negativ: mirosul de oțet persistă destul de mult. I-am arătat că există soluții mai eficiente și parfumate, cum ar fi Nufăr Covoare și Tapițerii. 

În sunetul melodiilor preferate de doamna Maria, cu multe povești și schimburi de rețete, am terminat și covoarele. Am trecut la geamuri, la sortarea hainelor, la verificarea funcționalității becurilor, prizelor și a altor mici detalii. Deși modestă, bătrânica avea niște haine foarte drăguțe. Văzând că îi admir una dintre rochiile din tinerețe, mi-a spus că vrea să mi-o dăruiască de Crăciun, ca mulțumire pentru ajutorul meu. Am luat-o în brațe și ne-am rotit prin cameră, inspirând prospețimea din aer și farmecul momentului. 

A fost una dintre cele mai odihnitoare zile pentru că am avut ajutoare de nădejde, o companie plăcută, am mâncat cozonac de post înmuiat în lapte de migdale și am dansat pe covorul proaspăt curățat, a cărui moliciune ne gâdila tălpile. 

Articol scris pentru SupreBlog 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut? Spune-mi! Imi vei face ziua mai buna?
Nu ti-a placut? Spune-mi! Poate voi imbunatati ceva.
Multumesc! Zambeste! Astazi e o zi frumoasa! :)