7 octombrie 2017

Hanul Anei

Am vazut, recent, ca Jidvei a lansat magazinul online http://shop.jidvei.ro une puteti gasi doua colectii exclusiviste, Mysterium si Owner's Choice, in total 8 sortimente de vin. 

Owner's Choice se axeaza pe 4 tipuri, care au in denumire numele Ana si Maria, asemeneni fiicelor proprietarului cramelor. 

In Craiova, avem o comunitate de bloggeri dezvoltata si participam periodic la degustari de vin. Sunt familiarizata cu modul degustarii, tipurilor de vin si imi aduc si acum aminte cand l-am avut la o degustare chiar pe Laurentiu Achim, presedintele Federatiei Somelierilor din Romania. 

Vinul Ana Chardonnay te imbie cu arome de iasomie, mere, pere si paine proaspata, amintindu-mi de vremuri arhaice, in care omul se impletea cu natura. Aceeasi senzatie mi-o dau si aceste nume simple, Ana sau Maria, nume specifice romanilor, nume din popor, cu rezonanta religioasa. Desi vorbim de cramele Jidvei si de un magazin online, de Ana si nu de Ancuta, primul gand cand am vazut acest vin, m-a transportat in vremurile povestii lui Sadoveanu - Hanul Ancutei, unde vinul are o semnificatie aparte. 


Cand savurezi un vin, o faci adesea in compania celor dragi si langa o mancare buna, iar buzele dau nastere unor povesti pe masura vinului si a companiei. Vinul este el insusi o poveste, ascunde o poveste. Te uiti la eticheta vinului de sus si iti spui: As vrea sa stiu povestea Anei sau povestea din spatele cramei sau a unei Ana din viata ta. Ana este unul dintre cele mai simple si frumoase nume, doua litere diferite, o singura silaba rostita cu rezonanta. 

Nu pot sa nu ma gandesc la tot ansamblul care face ca un vin bun sa ajunga pe un raft: produsul vine la pachet cu nume, eticheta, ambalaj, poveste, pret, promovare si distributie. Toate acestea fac dintr-un vin bun un vin si mai bun. 

Cu totii avem o Ana in viata noastra, indiferent care este numele ei concret. Ia o sticla de vin si savureaz-o cu cei dragi, punand accent pe comunicare si pe exprimarea sentimentelor de recunostinta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut? Spune-mi! Imi vei face ziua mai buna?
Nu ti-a placut? Spune-mi! Poate voi imbunatati ceva.
Multumesc! Zambeste! Astazi e o zi frumoasa! :)