7 martie 2017

Aripi de Puf

Regatul de Puf

Micuța zână Aripi de Puf simțea de la o vreme cum aripile sale încep să piardă din pufoșenie și zborul era mult îngreunat. Obosea mai ușor și putea să zboare doar folosind o frunză cu puteri magice. Numai Buha cea înțeleaptă ar fi știut ce se întâmplă cu ea. Nici cetățenii din regat nu aveau energie și stăteau tot timpul posomorâți. Aripi de Puf își face curaj și merge la Buhă să îi ceară un sfat. Aceasta o privește ca și cum nu ar privi-o, iar la final îi spune pe un ton foarte serios:
    - Aripi de Puf, îmi pare rău să îți spun, dar va trebui să părăsești regatul. În curând, nu va mai rămâne niciun puf din el. Trebuie să găsești regatul, însă trebuie să știi că puțini au descoperit unde se află brânza cea mai pufoasă din ținut. Ai nevoie de ea, dacă vrei ca Regatul de Puf să nu dispară.
      -  Mulțumesc, Buhă!

Mica zână pleacă îngândurată. Pe drum, își aduce aminte că părinții ei îi lăsaseră o hartă, pe care îi ziseseră s-o folosească doar dacă e nevoie. Își spune că acesta e momentul. Despăturește harta și vede o mulțime de orașe, dar niciunul nu se numește Delaco. Ursulețul Norișor Pufos tocmai trecea prin fața casei sale, iar mica zână îl opri să îl întrebe dacă a auzit de acest regat. Norișor era un vechi prieten al tatălui ei și spera că poate auzise ceva. 

Draga mea, nu știu unde ar putea fi acest ținut, dar, dacă vrei, mi-ar face plăcere să te însoțesc în călătoria ta. Următorul oraș se numește Dalia, de la floarea pe care stăpâna lui, Văcuța cochetă, o ține în colțul gurii. Haide, ia harta și să mergem.
      - Mulțumesc, Norișor Pufos! Ești tare bun.
    -Totul va fi bine, dar să asculți de mine. Să o lauzi pe Văcuța cochetă pentru eleganța ei și să nu faci glume cu flori.

     Dalia

Norișor și Aripi de Puf sunt primiți de Văcuța cochetă. Aceasta se simte flatată la auzul vorbelor pufoase ale zânei și, pe neașteptate, îi roagă să plece spre orașul Elefănțelul Mov. Aripi de Puf nu prea ar vrea, dar nu dorește s-o supere pe gazda lor, așa că îi promite că se va duce acolo și îi va transmite Elefănțelului Mov iubirea ei.
    - Să îi șoptești la ureche, e cam surd, săracul! Să îi spui că mi-e dor de el.
     -  Mulțumim pentru ospitalitate. Așa o să facem, spun într-un glas Norișor și Aripi de Puf.Elefănțelul Mov

Ajunși în oraș, Norișor Pufos și zâna îl caută pe Elefănțelul Mov, pe care îl găsesc în mijlocul orașului. Medita pe un nor mov și pufos, iar urechile mari îi dădeau o alură haioasă. Zâna strigă la el, dar, pentru că nu aude nimic, Aripi de Puf se hotărăște să zboare pe umărul său, pentru a-i transmite mesajul de iubire din partea Văcuței cochete din Dalia. 

Ochii Elefănțelului Mov transmit duioșie, dar vocea lui insistă autoritar ca zâna să meargă în orașul Limbă Ascuțită. Aceasta încearcă să îi explice că nu poate, deoarece caută regatul Delaco. El zâmbește aerian și insistă că doar Limbă ascuțită o poate ajuta, dacă trece testul lui.

Elefănțelul Mov o îmbrățișează, iar Aripi de Puf își aduce aminte de tatăl ei, căruia îi duce dorul. Prinde curaj, se desparte de lumea norilor mov și, alături de bunul ei prieten, Norișor Pufos, se îndreaptă către Limbă Ascuțită. Limbă Ascuțită

La intrarea în oraș, aceasta era acolo. Deși politicoasă și cu o coadă foarte pufoasă, stăpâna orașului părea vicleană și îi punea tot felul de întrebări despre părinții ei, despre hartă și despre puterile de puf, care o făceau pe mica zână să zboare. Aripi de Puf îi spuse totul, iar veverița Limbă Ascuțită îi șopti niște cuvinte la ureche, spunându-i unde să meargă, nu înainte să-i fi luat harta. Zâna simte că trebuie să aibă încredere și se bazează pe o altă hartă de care-i vorbise tatăl ei: intuiția.


Aripioară

Norișor era supărat, crezând că veverița îi păcălise, dar nu zise nimic. Intrară în orașul lui Aripioară, care îi aștepta. Un papagal bătrân și cu o privire distrată îi întâmpină. Aripa lui stângă o învăluie pe Aripi de Puf, iar Norișor vede cum mica zână se înviorează, iar puful aripilor devine din ce în ce mai frumos.
      - Draga mea, mi-ar face plăcere să stai mai mult la noi, dar ești așteptată de Cățelul Înțelept. Drumul tău se apropie de final.
      - Mulțumesc mult, dragă Aripioară, pentru atingerea de puf. Mă simt mai ușoară. Te lăsăm cu bine!

Cățelul Înțelept

Cățelul Înțelept era un oraș în formă de cățel cu capul mare, asemeni stăpânului care îi aștepta la poarta orașului. Acesta vorbea pe un ton afectat, care le aduse aminte de Buhă. La auzul numelui, Cățelului îi dădură lacrimile, dar știa că nu e timp de pierdut:
      - Zâna mea, prea iubită Aripi de Puf, următorul oraș îți va răspunde la întrebări. Omul de Zăpadă te așteaptă. Trebuie să îi spui aceste cuvinte ... și îi șoptește ca și ceilalți stăpâni o înșiruire de sunete.
   - Multumesc mult, Cățelule Înțelept! Așa voi face!

Omul de Zăpadă

Drumul spre orașul Omul de Zăpadă este presărat de o plapumă de zăpadă moale. Norii pufoși se apropie de ei și îi învăluie, ținându-le de cald. E atât de bine acolo, încât Aripi de Puf aproape că nu vrea să meargă mai departe. Ar vrea să rămână suspendată în moliciunea timpului. În cele din urmă, ajung, iar Omul de Zăpadă, foarte serios în pufoșenia lui, îi cere parola. Zâna se panichează, nu știe nicio parolă, cel puțin nu una care să aibă sens pentru ea. Cu toate acestea, se aude spunând: Sunt Zâna Fan Brânză.


Norișor Pufos nu mai înțelegea nimic. Micuța zână Aripi de Puf arăta diferit: aripile îi crescuseră, erau mai albe și mai pufoase. Omul de Zăpadă se înclină în fața Zânei și îi invită în sala Palatului de Brânză. În spatele sălii, o lumină orbitoare îi oprește înaintarea lui Norișor, însă Zâna prinde puteri nebănuite și zboară până acolo. Consiliul Pufoșeniilor o aștepta. Mama ei îi povestise adesea de pufoșenii, dar credea că e doar un basm pentru copii. În mijlocul lor, Zâna vede Brânza Pufoasă Delaco și realizează că Dalia, Elefănțelul Mov, Limbă Ascuțită, Aripioară, Cățelul Înțelept și Omul de Zăpadă sunt toate orașe din regatul DELACO.

Pufoșeniile rostesc într-un glas: 
- Bine ai venit, Zână Fan Brânză! Te așteptam!
Zâna nu mai înțelege nimic: 
     - Dar trebuie să mă întorc. Regatul de Puf are nevoie de mine.
Consiliul Pufoșeniilor îi înmânează o scrisoare, iar zâna recunoaște scrisul tatălui ei:

Draga mea, dacă citești această scrisoare, înseamnă că ai ajuns acasă. Ești Zâna Fan Brânză din regatul Delaco. Imediat după nașterea ta, am plecat și am creat Regatul de Puf. Știam că puterile mele nu sunt infinite, iar după ce vei fi rămas singură, Regatul de Puf și-ar fi pierdut pufoșenia. Am încercat să extind pufoșenia magică Delaco și în Regatul de Puf, dar nu am reușit. Consiliul crede că doar tu poți face asta. Nu uita că ești acasă.

Zâna atinge bijuteria din fața consiliului de pufoșenii și, deodată, se trezește cu Buha în față.
       - Ai reușit! Regatul de Puf este, acum, parte a Delaco. Totul este învăluit în nori de puf. Puterea ta vine din iubire. Părinții tăi ar fi fost mândri de tine.
       - Dar ce caut aici? Eram în sala de consiliu de la Delaco.
    - Draga mea, ai atins bijuteria Brânză Pufoasă. Legenda spune că aceasta are puteri nebănuite pentru cei care cred în ea. Iar tu ești, acum, Zâna Fan Brânză. Trebuie sa te întorci.

Cetățenii Delaco vin din toate cele șase orașe ale regatului să își exprime iubirea și credința în fața zânei Fan Brânză. Văcuța Cochetă îl îmbrășișează pe Elefănțelul Mov, Aripioară își întinde aripa protectoare asupra tuturor, veverița Limbă Ascuțită își ascunde cu grijă lacrimile de fericire, sperând că nimeni nu o vede, Omul de Zăpadă țopăie vesel alături de Norișor Pufos, iar Cățelul Înțelept se bucură ca un copil când o vede pe Buha, vechea lui prietenă. Peste toate acestea, tronează Zâna Fan Brânza. Puterea ei vine din iubire, iar pufoșenia din jur vine de la cea mai pufoasă cremă de brânză.xxx
Articol pentru Spring SuperBlog 2017


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut? Spune-mi! Imi vei face ziua mai buna?
Nu ti-a placut? Spune-mi! Poate voi imbunatati ceva.
Multumesc! Zambeste! Astazi e o zi frumoasa! :)