19 noiembrie 2016

Seara fetelor

Colega mea e foarte curioasă: așa că mă întreabă ce am făcut în weekend, în speranța că îi voi povesti ceva legat de shopping sau de vreun centru comercial. Nu ai să vezi! Eu în weekend mă cultiv și mă dedic persoanei mele și prietenilor, care îmi dau energie!

Și așa îmi încep eu povestea chinezească:

Eu și prietena mea ne-am propus să facem o noapte asiatică. Ne apucă mania să alegem o țară și acum s-a nimerit a fi China. Apoi, ne documentăm bine, ne facem ținute vestimentare cu specific, comandăm mâncare chinezească ... 

Am început weekendul cu realizarea unor ținute vestimentare specifice Chinei și ne-am amuzat cât de neîndemânatice suntem. Apoi, am închiriat niște filme chinezești, pe care pur și simplu le ador: My New Sasy Girl (2016, o coproducție Coreea de Sud - China) și Shanghai Calling (coproducție China-SUA, acțiune plasată în Shanghai). 

În China, una dintre cele mai importante sărbători este Sărbătoarea Primăverii, care începe în prima zi a primei luni din noul an chinezesc și durează trei zile. Preparatul tradițional este reprezentat de pachețelele de primăvară, care sunt făcute cu carne tocată și legume (morcovi, ceapă, varză). 


Articol scris pentru SuperBlog 2016