29 octombrie 2016

Motive de fericire cu Edotec

Oricât de pricepuți am fi în ale condusului, există nou în viața noastră: un drum nou, o rută nouă, un context diferit, vreme diferită, o schimbare de traseu, oboseală și alți factori care uneori, ne împiedică să ajungem la destinație, fără incidente și la timp. 
Am avut două drumuri prin țară anul acesta, unul la Târgoviște și unul la Sibiu. În ambele cazuri, vremea a fost neprielnică și știm cu toții că, atunci când plouă, șoferii sunt mai grăbiți, mai tensionați. Voi explica mai jos, punctual, cum m-ar fi ajutat pe mine dacă aveam o navigație auto pe mașina mea:

Motivul 1. Lucrurile au început aiurea, când pasagerul din dreapta (coincidența face să fi fost o persoană de sex feminin - iubita mea) a început să mă sâcâie cu GPS -ul de pe telefonul ei. Știam și eu să ies din oraș, dar l-a pornit de acasă și mă avertiza la fiecare 51 km/h că am depășit viteza, pentru că îi apărea un semnul exclamării pe ecran. Am încercat să rămân calm în exterior, ca un gentleman, dar în interior eram ca apa care a atins punctul de fierbere.

Dacă aș putea să dau timpul înapoi, aș alege un sistem de navigație dedicată, care are modul GPS integrat, de mare acuratețe, ghidare vocală (deci prietena poate să își menajeze vocea), vizualizare hartă 2D/3D și rapiditate datorită procesorului Quad-Core. 

Motivul 2. Tot pentru menajarea stării mele de sănătate, ar fi fost utilă navigația deoarece suportă intrare video cameră marșarier (camera nu este inclusă, fiind opțională). GPS-ul prietenei m-a băgat pe o stradă înfundată, ploua cu găleata și eram din ce în mai nervos, ceea ce recunosc că este vina mea. Nu m-am mai putut concentra și, când dădeam eu cu spatele, era să lovesc un câine vagabond, pe care nu l-am văzut. Am reușit să îl evit datorită prietenei, care îl văzuse cumva în oglinda din dreapta. Desigur, vocea ei stridentă (Oprește) era să îmi provoace un atac de cord, dar am scăpat și eu și câinele. 

Acum glumesc, dar putea să fie un copil și să nu am norocul cu prietena mea, pe care o tachinez eu mereu, dar pe care o iubesc și mă bucur că o am alături să mă streseze, pentru că, uneori, stresul este bun. :)


Motivul 3. Divertisment pentru prietena ta/ alt pasager din dreapta, care se plictisește.

Câteva filme în mașină, eventual niște comedii romantice care ție nu îți plac oricum, sunt perfecte, iar DVD playerul este compatibil cu majoritatea formatelor de pe piață. În felul ăsta, prietena e bucuroasă, nu poate spune că nu ați văzut o comedie romantică împreună și toată lumea e mulțumită :)


Acestea sunt doar câteva dintre funcționalitățile unei navigații dedicate, dar ele sunt multe și atractive: aplicații și jocuri din Google Play, suport Wi-Fi, Car kit cu Bluetooth pentru convorbiri hands-free. 


Articol scris pentru SuperBlog 2016